12. 08. 2020 - 22:25
SARRIJEVA LISTA ŽELJA ZAVRŠILA U SMEĆU, A PIRLO JE SAOPŠTIO...
907
Shares
SARRIJEVA LISTA ŽELJA ZAVRŠILA U SMEĆU, A PIRLO JE SAOPŠTIO SVOJU U Torino stiže FENOMENALNI napadač, tu su i dva veznjaka koje želi pola Evrope

STARA DAMA ĆE DOŽIVJETI VELIKI REMONT

SARRIJEVA LISTA ŽELJA ZAVRŠILA U SMEĆU, A PIRLO JE SAOPŠTIO SVOJU U Torino stiže FENOMENALNI napadač, tu su i dva veznjaka koje želi pola Evrope

Sport.ba
12. 08. 2020 - 22:25
0
Shares

Počeo je prijelazni rok i u većini zemalja trajat će čak do 5. oktobra, kada je na redu registracija igrača za evropska takmičenja.

Nakon iznenađujuće eliminacije u osmini finala Lige prvaka, Juventus je smijenio Maurizija Sarrija i ustoličio trenerskog amatera - Andreu Pirla.

Legendarni Italijan odmah je poručio da želi napadača, a to je niko drugi do Raul Jimenez iz Wolverhamptona, piše Corriere dello Sport.

Juventus je za Jimeneza poslao usmeni upit, a od ranije je poznato da ga Wolvesi ne bi pustili ispod 60 miliona eura odštete. 

Inače, ovaj igrač sinoć je bio apsolutni tragičar jer je promašio penal protiv Seville, a Andalužani su u samom finišu izbacili njegov klub iz Evropske lige.

Također, spominje se i pojačanje iz Londona. Arsenal bi mogao ovog ljeta prodati Alexandrea Lacazettea, a kao najizglednija opcija za francuskog napadača čini se Juventus, piše The Athletic.

Juventus bi ga volio dovesti, ali u razmjeni igrača. U drugom smjeru poslao bi Douglasa Costu. Prihvatljiv im je i posao u kojem Douglas Costa odlazi u London za 35 miliona eura, a Lacazette u Torino za isti iznos. 

Italijanski mediji tvrde da će Pirlo napraviti neophodnu čistku u svlačionici. Pjanić je već bivši, a vrlo blizu odlaska su Matuidi i Ramsey. Također, Tuttosport otkriva da Pirlo silno želi u ekipi dva veznjaka. Navodno je već zatražio i njihovo dovođenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????

A post shared by Aaron Ramsey (@aaronramsey) on

Riječ je o mlađahnim Nicolo Zaniolu (AS Roma) i Sandro Tonaliju (Brescia). Oba fudbalera su se povezivala i ranije sa Starom damom. Ipak,Sarri je želio druge fudbalere i Juve je u jednom trenutku odustao od njihovog dovođenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? is on ????

A post shared by Nicoló Zaniolo (@nicolozaniolo) on

Međutim, sada su se stvari drastično promijenile. Juventus će krenuti u trku za dovođenje ovih fudbalera, a poseban izazov će biti Tonali koji je već u poodmaklim pregovorima s Interom.

Sarrijev papir s listom želja očigledno je završio u kanti za smeće, a tek treba da vidimo hoće li Pirlu želje biti i ispunjene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????

A post shared by Sandro Tonali (@sandrotonali) on

(Sport.ba)

Učitaj još novosti