09. 08. 2020 - 17:31
SVE NEODOLJIVO PODSJEĆA NA DANE KADA JE NAPUSTIO REAL Ronaldo...
907
Shares
SVE NEODOLJIVO PODSJEĆA NA DANE KADA JE NAPUSTIO REAL Ronaldo nagovijestio mogući odlazak, mediji tvrde da pregovori traju: Ključ je u rukama ovog čovjeka!

MOGAO BI POJAČATI PSG

SVE NEODOLJIVO PODSJEĆA NA DANE KADA JE NAPUSTIO REAL Ronaldo nagovijestio mogući odlazak, mediji tvrde da pregovori traju: Ključ je u rukama ovog čovjeka!

Sport.ba
09. 08. 2020 - 17:31
0
Shares

Juventus je potpuno iznenađujuće završio učešće u Ligi prvaka već u osmini finala. Lyon je napravio senzaciju i izborio duel s Manchester Cityjem.

Cristiano Ronaldo zabio je u revanšu dva pogotka, ali ni to nije bilo dovoljno Staroj dami da prođe dalje. Portugalac nije krio da je razočaran izdanjem svog tima nakon okončanja duela.

Tako ponajbolji igrač svijeta nije uspio u onome zbog čega je prije dve godine doveden za čak 100 miliona eura - da donese trofej Lige prvaka u Torino. Podsjećamo, Juventus je dvaput igrao finale posljednjih pet godina, najprije 2015., a onda i dvije godine kasnije i oba puta je gubio.

U prvoj sezoni po dolasku Ronalda ispao je u četvrtfinalu od fantastičnog Ajaxa, a sad čak i korak ranije od neugodnih Francuza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The 2019/20 season is over for us, much later than usual but yet sooner than we expected. Now it’s time for reflection, time to analyse the ups and downs because critical thinking is the only way to improve. A huge club such as Juventus must always think like the best in the world, work like the best in the world, so that we can call ourselves one of the best and biggest clubs in the world. Winning the Serie A once again in such a difficult year is something that we are very proud of. Personally, scoring 37 goals for Juventus and 11 for the Portuguese National Team is something that makes me face the future with renewed ambition and desire to keep doing better and better each year. But the fans demand more from us. They expect more from us. And we have to deliver, we must live up to the highest expectations. May this short vacation break allow us all to make the best decisions for the future and come back stronger and more committed than ever. . See you soon! ????????????????

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Već neko vrijeme govori se o odlasku Portugalca iz Juventusa i to ni manje ni više nego u redove PSG-a. Izgleda je vrlo moguće da do toga zaista i dođe.

Naime, ugledni "France Football" već je pisao o tome da je transfer bio izgledan u oktobru prošle godine, ali je usljed novonastale situacije u svijetu sve stalo. Izgleda ne i nada Parižana...

Istina, PSG nije potvrdio razgovore direktora Leonarda s Ronaldovim agentom Jorge Mendesom, ali francuski mediji tvrde da su isti planirani da se održe u Lisabonu. Parižani će tamo biti jer igraju četvrtfinale elitnog takmičenja, a biće i Jorge Mendes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Team work ????????????????

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Podsjećanja radi, Ronaldo je poslije osvajanja titule u Italiji, devete zaredom, poručio da ostaje i sljedeće sezone u lovu na desetu, ali je pitanje da li će do toga doći ako pregovori Mendesa i Leonarda uznapreduju.

"Ova sezona je za nas gotova, mnogo kasnije nego obično, mnogo ranije nego što smo očekivali. Sad je vrijeme da promislimo, analiziramo uspone i padove jer je kritičko razmišljanje način za nas da se popravimo. Veliki klub kao Juventus uvijek treba da misli kao najbolji na svijetu, radi kao najbolji na svijetu da bismo i mogli sebe da zovemo jednim od najvećih i najboljih klubova na svijetu. Neka ovi kratki odmori budu mogućnost da donesemo najbolje odluke za svoju budućnost i izađemo jači i posvećeniji nego prije", rekao je poslije ispadanja od Lyona Ronaldo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A difficult game but a very important point. Keep on fighting until the end ???????? #FinoAllaFine

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Time je pokrenuo iskru sumnje u ono što je izjavio ne tako davno kada je nagovijestio da će ostati. Tako slično je bilo i s Realom, pa ga je sasvim iznenada napustio...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti