08. 08. 2020 - 19:34
Bivši predsjednik Reala ponudio izlaz za Balea: Klub je to već...
907
Shares
Bivši predsjednik Reala ponudio izlaz za Balea: Klub je to već radio

Bivši predsjednik Reala ponudio izlaz za Balea: Klub je to već radio

08. 08. 2020 - 19:34
0
Shares

Dok su se njegovi suigrači u Manchesteru pripremali za uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Cityja, Gareth Bale u Madridu je igrao golf.

Velšanin je shvatio da neće konkurirati za sastav pa je sam zatražio od Zinedinea Zidanea da ga uopće ni ne vodi na put u Englesku.

Ove sezone Bale je za Real odigrao samo 14 utakmica, a od restarta nogometa nastupio je samo dvaput. Njegov status u Realu odavno je tema u svim svjetskim medijima i među nogometnim fanovima, a sad je svoje mišljenje iznio i bivši predsjednik Kraljevskoga kluba Ramon Calderon, koji je rekao da Bale gubi vrijeme na Santiago Bernabeuu te da on i klub moraju ovog ljeta pronaći način da se rastanu.

gareth-bale
"Tužno je gledati igrača poput njega na tribinama. Mislim da je talent još tu, da je još dobar igrač koji može igrati na visokoj razini u bilo kojem svjetskom klubu. Zato smatram da moraju pronaći rješenje da se prekine ova agonija za dobrobit obje strane", rekao je Calderon, a prenosi BBC.

"Ako ne želi prihvatiti smanjenje plaće, što bi bilo razumljivo, onda moraju pronaći drugi način da riješe ovu situaciju."

Bale zarađuje 665.000 eura na tjedan. Pa tko bi se toga odrekao?

Baleu su ostale još dvije godine ugovora s Realom, prema kojem navodno zarađuje 665.000 eura na tjedan. Ni jedan klub ga ne želi otkupiti ako mora preuzeti taj ugovor, a Bale zasad uredno odbija sve opcije koje bi značile njegovo smanjenje. I njegov je agent Jonathan Barnett prošlog mjeseca izjavio da Bale ne ide nikamo.

"Zidane se ne oslanja na njega, a osvajanjem La Lige ispunio je glavni cilj sezone pa sam siguran da će ostati trener, što znači da za Balea nažalost ponovno neće biti mjesta. Problem je u njegovu ugovoru koji vrijedi još dvije godine. Tužno je gledati ga kako gubi vrijeme jer je još u izvrsnoj formi", rekao je Calderon, koji je tijekom svoje trogodišnje vladavine u Realu doveo Cristiana Ronalda.

screenshot-3

Posudba? Samo ako novi klub ne mora preuzeti cijelu plaću

Jedino rješenje koje bi moglo odvesti Balea u drugi klub čini se posudba u kojoj bi Real pokrivao barem dio pregoleme Velšaninove plaće.

"Vjerujem da bi ga mnogi klubovi željeli dovesti prije početka sezone 2020./2021., među kojima i nekoliko premierligaša. Real bi sigurno razmotrio preuzimanje dijela plaće, radili smo to i ranije. Ne bi me iznenadilo da to učini i s Baleom", zaključio je Calderon.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti