08. 08. 2020 - 19:29
Prvi favorit za Premijer ligu se okliznuo, Ćetković zaustavio...
907
Shares
Prvi favorit za Premijer ligu se okliznuo, Ćetković zaustavio Rudara

Prvi favorit za Premijer ligu se okliznuo, Ćetković zaustavio Rudara

08. 08. 2020 - 19:29
0
Shares

Prvo kolo m:tel Prve lige Republike Srpske u fudbalu donijelo je i veliko iznenađenje na samom startu.

Mladost Željezničara iz Banjaluke je uspjela da odoli najvećem favoritu za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, Rudaru, te na svom terenu odigra 0:0. Imao je Rudar svoje šanse, ali je fantastično branio talentovani golman Nikola Ćetković, a svoju maestralnu izvedbu krunisao je odbranom penala Bojanu Burazoru u 82. minutu utakmice, te je mladi golman Željezničara najzaslužniji za ovaj osvojen bod.

screenshot-1

Zvijezda 09 je značajno izmjenila ekipu u odnosu na premijerligaški tim, a mladost ovog tima nije imala snage da se suprotstavi Kozari iz Gradiške. Gosti su slavili pobjedu od 4:0, a već u 23. minuti bilo je 3:0. Dva puta je gol pogađao Milan Šikanjić, a po jednom Eskić i Lolić, koji je i strijelac prvog prvoligaškog gola u ovoj sezoni.

Dramatično je bilo i u Trebinju gdje je Leotar uspio da izbjegne poraz u samom finišu utakmice. Gosti su golom kapitena Tomaša poveli u finišu prvog poluvremena iz penala, ali je kapiten domaćih, Anel Ramić u 89. minuti donio bod Leotara u duelu prvaka dvije Druge lige Republike Srpske.

Poslije duže vremena Prva liga Republike Srpske je išla u direktnom TV prenosu na RTRS, a čast da ih prenose u prvom kolu imali su Sloboda i Slavija. Međutim, u jednoj tvrdoj i na momente poprilično dosadnoj utakmici nije bilo golova. Najviše je prijetio napadač Slobode, Miloš Galin, ali se nije uspio radovati, pa je Slavija stigla do prvog boda u novoj sezoni.

Nula je bila i u Foči gdje je Sutjeska dočekala Slogu Doboj u duelu dva nova-stara prvoligaša, dok je u istom takvom obračunu zvornička Drina savladala Ljubića sa 3:1, iako su gosti golom Miloša Drača poveli sa 1:0 u 14. minuti. Dušan Ristović je izjednačio, a Radovan Vasić donio kompletan preokret. Konačnih 3:1 postavio je Damjanović u 80. minuti utakmice. Pobjedu je slavio i Tekstilac protiv Jedinstva iz Brčkog, 2:1, a nju im je donio prekaljeni Dragan Jolović u 79. minuti.

Rezultati 1. kolo

Sloboda NG - Slavija  0:0
Željezničar ST - Rudar 0:0
Sutjeska - Sloga Doboj 0:0
Leotar - Borac KD  1:1/ Ramić 89' Tomaš 45' (p)/
Zvijezda 09 - Kozara 0:4 /Lolić 6', Eskić 15', Šikanjić 23', 65'/
Drina Z - Ljubić 3:1 /Ristović 21', Vasić 61', Damjanović 80'- Drača 14'/
Tekstilac - Jedinstvo Brčko 2:1 /Babić 54', Jolović 79- Božić 60'/
Podrinje - Alfa Modriča igra se večeras

 

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti