08. 08. 2020 - 19:37
Sportski direktor Juventusa ipak neće dobiti otkaz
907
Shares
Sportski direktor Juventusa ipak neće dobiti otkaz

Sportski direktor Juventusa ipak neće dobiti otkaz

08. 08. 2020 - 19:37
0
Shares

Nakon što je Juventus sinoć ispao iz Lige prvaka, prekrižio je petoricu igrača i uručio otkaz treneru Mauriziju Sarriju, a talijanski mediji pisali su da je sljedeći na redu Fabio Paratici, sportski direktor koji je i doveo Sarrija te kojeg mnogi drže odgovornim za Juventusove ovosezonske muke.

Međutim, klub iz Torina brzo je demantirao takve napise. Neimenovani izvor iz kluba za agenciju Ansa rekao je da su takve kalkulacije potpuno neutemeljene te da Paratici ne ide nikamo.

screenshot-4

Među kandidatima i Pirlo, koji je ovog tjedna preuzeo Juventusovu U23 momčad

Juventus traži novog trenera, a među kandidatima se spominju Mauricio Pochettino, Simone Inzaghi, Zinedine Zidane, pa i Max Allegri, kojeg je Sarri prošle godine zamijenio na klupi. Talijani pišu da je opcija i Andrea Pirlo, koji je ovog tjedna postao trener u Juventusu, ali vodit će U23 momčad koja se natječe u Serie C.

Zidane se čini kao najnerealnija opcija jer je već rekao da namjerava ostati u Real Madridu.

Juventus je ove sezone pod Sarrijem osvojio deveti uzastopni scudetto, ali s manje bodova i više primljenih golova nego i u jednoj od prethodnih šampionskih sezona. Sinoć je u Ligi prvaka pobijedio Lyon 2:1, ali to nije bilo dovoljno za plasman na završni turnir u Portugalu jer je još u ožujku prvu utakmicu osmine finala u Francuskoj izgubio 1:0.

Paratici je bio na udaru kritika jer je doveo Sarrija, a nije mu omogućio dovoljno širok kadar niti je doveo igrače koji bi odgovarali Sarrijevu specifičnom nogometnom stilu.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti