06. 08. 2020 - 11:54
Biciklisti koji je poslao kolegu u komu ovo nije prvi put
907
Shares
Biciklisti koji je poslao kolegu u komu ovo nije prvi put

Biciklisti koji je poslao kolegu u komu ovo nije prvi put

06. 08. 2020 - 11:54
0
Shares

Nizozemski biciklist Fabio Jakobsen je u teškom stanju, ali je stabilno nakon što je jučer u stravičnoj nesreći na utrci u Poljskoj završio u zaštitnoj ogradi pa u komi zbog šokantnog manevra svog sunarodnika Dylana Groenewegena.

U zadnjim metrima prve etape utrke Jakobsen je pokušao iskoristiti prostor između Groenewegena i ograde kako bi pretekao svojeg protivnika. No, kad je vidio da bi ga Jakobsen mogao sustići, Groenewegen je ispružio lakat i počeo mu zatvarati prostor.

Jakobsen više nije imao prostora i pri brzini od 80 kilometara na sat zapeo je za ogradu, napravio salto te udario u sudiju koji se nalazio odmah do ograde. Groenewegen je diskvalifikovan, a pobjeda je dodijeljena Jakobsenu.

Stavili ga u induciranu komu

Doktori su mu sat vremena na stazi ukazivali pomoć prije nego što je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu u Katowicama. Stavljen je u induciranu komu, a njegova momčad Decunick-Quick Step objavila je danas da je stabilno.
 
Groenewegenov potez šokirao je biciklističku zajednicu koja inzistira da se Nizozemca suspenduje na duže vrijeme iz ovog sporta u kojem je već ostavio traga zbog sličnog ponašanja. Na utrci u Belgiji 2016. godine je na identičan način zatvorio prolaz Belgijcu Oliveru Nasenu koji je uspio izbjeći ogradu i ostati na biciklu, a čim su prošli kroz cilj je jasno dao do znanja što misli o njegovom potezu.

Dvije godine kasnije na Tour de Franceu je u nekoliko etapa vozio vrlo rizično zbog čega je dobio užasno puno kritika od kolega vozača, ali i navijača na društvenim mrežama. Nakon što je osvojio sedmu etapu te utrke stavio je prst na usta sugeriravši kritičarima da ušute.

O Groenewegenovu potezu izjasnila se i njegova momčad Team Visma-Jumbo.

“Ovakve nesreće se u biciklizmu ne bi smjele događati. Iskreno se ispričavamo u ime čitave momčadi, a ovome ćemo diskutovati interno”, objavila je ekipa.

Učitaj još novosti