06. 08. 2020 - 11:51
Cityjeva odbrana jača za 43 miliona eura a Pep se tek...
907
Shares
Cityjeva odbrana jača za 43 miliona eura a Pep se tek zagrijava za transfere

Cityjeva odbrana jača za 43 miliona eura a Pep se tek zagrijava za transfere

06. 08. 2020 - 11:51
0
Shares

Nizozemski nogometaš Nathan Ake zvanično je potpisao ugovor sa Manchester Cityjem.
 
Vicešampion Engleske se sa doskorašnjim štoperom Bournemoutha dogovorio o petogodišnjoj saradnji.

Iznos koji će City morati da plati za 25-godišnjaka je oko 43 miliona funti.

“City je najbolja ekipa Engleske prethodne decenije. Dolazak ovdje je ostvarenje sna. Ovo je vrhunska ekipa puna svjetskih klasa od igrača. Gdje god da pogledate, tu su velika imena sa međunarodnim pedigreom”, rekao je Ake po potpisivanju ugovora.
 
Dolaskom Akea španski menadžer i sportski direktor Txiki Begiristain su potrošili preko 300 miliona eura na defanzivce.

“Pep je menadžer kojem se dive širom svijeta – to što je on uradio za nogomet govori o njemu. Stil nogometa i uspjeh koji je ostvario su me zaista privukli. Znam da ću morati naporno da radim kako bih ušao u postavu, ali zato sam i došao. Radiću sve što budem mogao kako bih ostavio utisak i pomogao timu da ostvaruje uspjehe”, dodao je Ake.

Očekuje se da Ake bude zamjena Aymericu Laporteu na lijevoj strani štoperskog tandema, kojeg su još dio John Stones, Nicolás Otamendi i Eric García.

Ipak, očekuje se da Stones i Otamendi uskoro napuste klub, a da se Laporteu u startnih 11 pridruži štoper Napolija Kalidou Koulibaly. Takođe, očekuje se još dolazaka na Etihadu na raznim pozicijama.

Podsjetimo, City je već pojačao mladi krilni igrač Ferran Torres, koji je došao iz Valensije za oko 23 miliona eura, dok je za oko 50 miliona u Bayern prešao Leroy Sané.

Učitaj još novosti