06. 08. 2020 - 12:38
BOMBA! DŽEKO BIJESAN ODLAZI IZ ROME: Odlučio da prihvati...
907
Shares
BOMBA! DŽEKO BIJESAN ODLAZI IZ ROME: Odlučio da prihvati ponudu,  OVO IM NIKAD NEĆE OPROSTITI

BOMBA! DŽEKO BIJESAN ODLAZI IZ ROME: Odlučio da prihvati ponudu, OVO IM NIKAD NEĆE OPROSTITI

06. 08. 2020 - 12:38
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kapiten Rome i bh. reprezentacije Edin Džeko je sasvim sigurno najbolji igrač ovog kluba u proteklih nekoliko sezona.

Iako je već u poznim igračkim godinama, Dijamant je na svojim leđima nosio ekipu u većem djelu ove sezone. Osim toga bh. reprezentativac će zlatnim slovima ostati upisan u historiji “Vučice” kao četvrti najbolji strijelac sa 106 pogodaka i najbolji strani igrač kluba.

Džeko u narednoj sezoni može dodatno popraviti taj rekord, ali nakon posljednjeg poteza Rome veoma je upitno da li će Dijamant ostati član rimskog kluba.

Naime, kako javlja italijanska “Gazzetta dello Sport” Roma je Džeki ponudila novi ugovor do 30. juna 2023. godine, ali će bh. reprezentativac morati pristati na drastično manju platu.

5b083d15-3508-4503-ab31-34830a0a0a67-dzeko-preview
 
Trenutno Džeko zarađuje 6 miliona eura po sezoni, a trenutnim ugovorom je vezan do 20. juna 2022. godine.

Bh. reprezentativac sigurno ne može biti sretan ovakvim razvojem događaja, posebno što se ovo od njega traži u trenutku kada klub preuzimaju novi superbogati vlasnici.

Džeko je imao mnogo prilika da napusti Romu i igra za mnogo veće pare u Interu i Chelseaju, ali je odbio te transfere i ostao vjeran rimskoj “Vučici”.

Ipak, nakon ovog poteza Rome vrlo je moguće da Dijamant prihvati neku od ponuda koje su na stolu. Podsjetimo, za bh. napadača su zainteresovani Inter, Milan, West Ham i Juventus.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti