05. 08. 2020 - 07:54
Zbog trenutne situacije u Vijetnamu, većinski vlasnik FK...
907
Shares
Zbog trenutne situacije u Vijetnamu, većinski vlasnik FK Sarajeva predlaže da se obustavi prvenstvo

V-liga stopirana

Zbog trenutne situacije u Vijetnamu, većinski vlasnik FK Sarajeva predlaže da se obustavi prvenstvo

05. 08. 2020 - 07:54
0
Shares

V-liga je trenutno stopirana na neodređen period, a Nam predlaže da se sezona okonča bez proglađšenja šampiona te izbacivanja u niži rang.

Mnogi od vijetnamskih klgubova su predložili da se prvenstvo okonča ranije od planiranog u slučaju da nije moguće odrediti tačan datum nastavka takmičenja. Taj prijedlog je podržao i Nam.

"Ako nije moguće odrediti kada će se utakmice ponovo igrati, defintivna odluka je da se prekine. Takva definitivna odluka će uštediti vrijeme, novac te izvore sredstava za organizatore i klubove učesnike."

Novi vlasnik Sarajeva se oglasio i poslao poruku fanovima tima s ...

(Haber.ba)

"Da niko ne ispadne je savršeno opravdano, ali neće biti šampiona. Ne možemo izabrati šampiona nakon 11 kola jer je kompletirana samo polovina prvenstva".

"Dvije su opcije. Jedna je da se ponište rezultati, a druga da se zadrže te proglasi šampion i tim koji ispada. Od te dvije opcije moje mišljenje je da treba poništiti rezultate, ne proglasiti šampiona i tim koji ispada", naglasio je Nam.

"U Bosni i Hercegovini smo odigrali dvije trećine prvenstva. Organizatori su odlučili da se prekine takmičenje i proglasi šampiona. Naravno bilo je nezadovoljnih klubova, ali takva odluka je opravdana, postali smo šampioni, imali smo tri boda više od prvog pratitelja", rekao je Nam.

Učitaj još novosti