05. 08. 2020 - 16:50
POTEZ SRBINA O KOM BRUJI OSTRVO! Krenulo je slavlje Fulama od...
907
Shares
POTEZ SRBINA O KOM BRUJI OSTRVO! Krenulo je slavlje Fulama od 200 miliona, a onda je Aleksandar prišao do tragičara meča!

OSTALO JE ANTOLOGIJA

POTEZ SRBINA O KOM BRUJI OSTRVO! Krenulo je slavlje Fulama od 200 miliona, a onda je Aleksandar prišao do tragičara meča!

05. 08. 2020 - 16:50
0
Shares

Fulam je novi član Premijer lige i slavlje je sinoć moglo početi. Istina, napatili su se mnogo i tek nakon produžetaka izborili promociju. Tako ćemo naredne sezone gledati Aleksandra Mitrovića u elitnom rangu engleskog fudbala, nakon što je postao kralj strijelaca u Čempionšipu.

A upravo je reprezentativac Srbije sinoć izveo potez koji će se dugo pamtiti. Istina, nije onaj fudbalski, već jedan mnogo vrijedniji. Ljudski i tako još jednom oduševio Otok.

Posljednji sudijski zvižduk ove sezone u Engleskoj označio je početak velikog slavlja za igrače Fulama koji je pobjedom nad Brentfordom od 2:1 izborio povratak u Premijer ligu. I dok je većina igrača bila prezauzeta trčanjem i slavljem, upravo je Mitrović se odlučio na potpuno drugačiji potez.

1

Srpski napadač, koji je ušao u 92. minutu, a onda u produžetku upisao asistenciju za drugi pogodak, prišao je do David Raja, golmana Brentforda. Raja je bio potpuno slomljen jer je čitave sezone vrhunski branio, a onda u finalu primio pogodak sa skoro 35 metara iz slobodnog udarca i to poslije "žabice". Dešava se i najboljim, šta ćete...

Mitrović je, na iznenađenje mnogih, dao sve od sebe da ga utješi, što možete i sami vidjeti:

Srbin je još jednom pokazao klasu na kojoj mu zavide i engleska gospoda. Neko vrijeme je proveo s nesretnim golmanom, pričao o svemu i pokušao da ga utješi jer je španski čuvar mreže djelovao potpuno slomljeno. Pokušao je Španac sakriti lice u rukavicama i samo se ispružiti na travu, ali ga je Mitar podigao na noge.

Nije ovo prvi put da je Srbin uradio ovako nešto jer se svi sjećaju kada je prije meča s Birmingemom sredinom novembra prošle godine skinuo svoju jaknu i obukao je dječaku ispred sebe koji se smrzavao. Ljudeskara, aferim momčino!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti