27. 07. 2020 - 12:19
KONAČNO JE GOTOVO, OKONČANA RAKETINA PATNJA Sjajni Hrvat stiže...
907
Shares
KONAČNO JE GOTOVO, OKONČANA RAKETINA PATNJA Sjajni Hrvat stiže u redove ovog velikana, ovo je razmjena godine

MOGAO BI POJAČATI ARSENAL

KONAČNO JE GOTOVO, OKONČANA RAKETINA PATNJA Sjajni Hrvat stiže u redove ovog velikana, ovo je razmjena godine

Sport.ba
27. 07. 2020 - 12:19
0
Shares

Premierhip je jučer okončan i zvanično, a već je poznato još mnogo ranije da je Liverpool novi prvak. Man. City, Chelsea i Man. United idu u Ligu prvaka, a Leicester i Tottenham u Ligu Evrope.

Arsenal će kroz finale FA Cupa pokušati plasirati se u Ligu Evrope, dok takmičenje napuštaju Norwich, Watford i Bournemouth. Samo dan nakon završetka takmičenja otvoren je prijelazni rok u engleskom Premiershipu, koji će trajati čak do 5. oktobra kada je u pitanju registracija igrača za evropska takmičenja.

I tako nam danas stiže velika vijest. Barcelona pokušava dovesti Mattea Guendouzija iz Arsenala, koji je zbog nediscipline u drugom planu kod Mikela Artete. Skoro je sasvim izvjesno da će mladi Francuz preći na "Nou Camp".

Međutim, Katalonci nisu u idealnoj situaciji (čitaj finansijskoj), pa su kao odštetu za njega londonskom klubu ponudili svoja dva igrača, Ivana Rakitića i Artura Vidala, piše Foot Mercato.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seguimos! ⚽️????????#ivanrakitic #fcbarcelona

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Ranije se pisalo da bi Barcelona u London mogla poslati Coutinha, ali sada se čini kako su se ipak odlučili za hrvatskog i čileanskog veznjaka. Tako si Raketa konačno okončao neizvjesnost i napustio Barcelonu, a u Londonu bi dobio zagarantovano mjesto u prvih 11.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti