27. 07. 2020 - 10:41
FOTOGRAFIJA KOJA JE DOTUKLA SVE LJUBITELJE KOŠARKE Igrao 5...
907
Shares
FOTOGRAFIJA KOJA JE DOTUKLA SVE LJUBITELJE KOŠARKE Igrao 5 eurobasketa, bio košarkaška legenda Bosne, a sad OVO RADI da preživi krizu zbog korone

SAMIR LERIĆ

FOTOGRAFIJA KOJA JE DOTUKLA SVE LJUBITELJE KOŠARKE Igrao 5 eurobasketa, bio košarkaška legenda Bosne, a sad OVO RADI da preživi krizu zbog korone

27. 07. 2020 - 10:41
0
Shares

Samir Lerić, 47-godišnja košarkaška legenda BiH, morao je da se snađe u teškim vremenima pandemije korona virusa.

Lerić je 12 godina igrao za BiH, nastupio je na čak pet eurobasketa, ali jedna fotografija "dotukla" je mnoge ljubitelje košarke.

Mnogi su očekivali da se bavi trenerskim poslom ili nekom drugom košarkaškom djelatnošću, ali je bio primoran da skladišti i dostavlja proizvode u jednoj sarajevskoj firmi.

leric

- Riječ je o firmi iz oblasti prehrambene industrije, a mnoge iznenađuje što se Lerić odlučio za ovaj posao s obzirom na to da posjeduje veliko košarkaško iskustvo kao igrača, ali i činjenicu da ima i diplomu profesora sporta, kao i diplomu višeg sportskog trenera - piše Oslobođenje, poslije fotografije koja je objavljena, a na kojoj Lerić nosi gajbicu.

Zbog toga su mnogi poslali apel KS BiH da pronađe posao Leriću, naročito zato što je sam Samir mnogo puta davao posljednju marku kako bi doputovao na okupljanja reprezentacije.

Fotografiju je podijelio i Emir Delić iz Al Džazire Balkans uz dirljiv komentar.

samir-leric

- Samir Lerić, bivši košarkaš, reprezenetativac. U ekipi s Markovićem, Firićem, Alihodžićem, Avdićem... radio prljave poslove. Primao udarce i dijelio ih, gurao se, skakao, pravio blokove... Rudarski posao. Kao trener nije mogao čekati kraj korone. Od nečeg se mora živjeti. Sretno.

 

Učitaj još novosti