27. 07. 2020 - 10:48
Rekorder po broju nastupa u dresu BiH oglasio se nakon fotke...
907
Shares
Rekorder po broju nastupa u dresu BiH oglasio se nakon fotke na kojoj nosa gajbice kako bi preživio: Imao je da kaže samo ovo

SAMIR LERIĆ

Rekorder po broju nastupa u dresu BiH oglasio se nakon fotke na kojoj nosa gajbice kako bi preživio: Imao je da kaže samo ovo

27. 07. 2020 - 10:48
0
Shares

Samir Lerić zlatnim slovima ispisivao je stranice bh. košarke. Nažalost, više nije angažovan u toj istoj bh. košarci, u kojoj je stekao status legende kao rekorder po broju nastupa u reprezentativnom dresu.

leric

- Mislio sam da ću za stalno ostati u sportu, ali u ovim vremenima ništa se ne može predvidjeti sa sigurnošću. Jedna vrata su nažalost zatvorena tamo gdje sam se najbolje snalazio, ali otvorila su se nova. Sportski radnik teško može sebi priuštiti da ne radi pola godine, kao što je sada slučaj u vrijeme situacije sa COVIDOM 19, naveo je Lerić, dodajući da je Klas, jedna od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini imala razumijevanja za bivšeg sportistu.

Prethodno je, kaže, dobio mnogo obećanja, ali…

samir-leric

- Klas je imao razumijevanja za razliku od većine drugih koji samo nešto obećavaju, ali nikad ništa konkretno. Dok im trebaš, iskoriste te i poslije okrenu leđa. Hvala kompaniji Klas na pruženoj ruci, a šta život, odnosno budućnost nosi, ko zna, zaključio je Lerić.

Nakon 12 godina reprezentativne karijere, pet eurobasketa, osvojenog prvenstva i kupova BiH, potom diplome prof. sporta, usmjerenje košarka (DIF), kao i diplomom višeg sportskog trenera, te osam godina provedenih na birou rada, legenda bh. košarke odlazi s parketa, ali uvijek kao pobjednik.

Učitaj još novosti