08. 07. 2020 - 21:15
CHELSEA DRMA TRANSFER PIJACOM Roman je odriješio kesu kao...
907
Shares
CHELSEA DRMA TRANSFER PIJACOM Roman je odriješio kesu kao nikad prije: Sada dovodi igrača za kojim luduju Real i Barca, cijena je 'prava sitnica'! PLAVCI NAPADAJU SVE TROFEJE

KAI HAVERTZ NA METI PLAVACA

CHELSEA DRMA TRANSFER PIJACOM Roman je odriješio kesu kao nikad prije: Sada dovodi igrača za kojim luduju Real i Barca, cijena je 'prava sitnica'! PLAVCI NAPADAJU SVE TROFEJE

Sport.ba
08. 07. 2020 - 21:15
0
Shares

Chelsea će vjerovatno izboriti Ligu prvaka naredne sezone, ali to ne zadovoljava ambicije Romana Abramoviča. Bogati Rus želi borbu do samog kraja za naslov prvaka Engleske, a siguan je da s Frankom Lampardom to može i postići.

Plavci za tako nešto pak trebaju pojačanja, a Rus će sve učiniti da napravi izuzetno jak tim. Već su urađene neke stvari ka tome, kupljen je sjajani Ajaxov playmaker Hackim Ziyech, kao i Leipzigovu gol-mašinu Timu Wernera kojeg je bukvalno željelo "pola Evrope".

E sada je na redu, izgleda, novi veliki transfer. U pitanju je sjajni Kai Havertz, koji ima sjajnu sezonu iza sebe u Bundesligi. Kai je odlučan da napusti Bayer u potrazi za uzbuđenjima u Ligi prvaka, a Chelsea mu svakako nešto takvo može i priuštiti.

Brojni klubovi su zainteresovani, a brojni evropski mediji javljaju da Abramovič neće žaliti novca za njegovu kupovinu. Cijena koju su Apotekari izvisili je nevjerovatnih 100 miliona eura.

Računaju u londonskom klubu na globalnu recesiju i na finansijke probleme koji će pogoditi evropske lige, a tu vide i svoju šansu da ispregovaraju povoljno obeštećenje za mladog Nijemca s Leverkusenom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1-0!! ???? Olivier Giroud puts the Blues in front! #CRYCHE #CFC #Chelsea

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc) on

Real, Barcelona i Bayern takođe imaju na radaru sjajnog ofanzivca, međutim nijedan od ta tri giganta u ovom trenutku neće ulaziti u astronomsku investiciju bez prethodne proaje nekog od vrijednijih igrača, što opet Chelsea itekako stavlja na "pol" poziciju u čitavoj priči.

Havertz je ove sezone odigrao sjajno, postigao je 12 golova i tome dodao šest bundesligaških asistencija, a s 21 godinom je svakako igrač čije vrijeme tek dolazi. Očito su na "Stamford Bridgeu" sigurni da je Nijemac najbolja moguća investicija u ovom trenutku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heading into the new week like

A post shared by Kai Havertz ????⚽️✌???? (@kaihavertz29) on

Ukoliko zaista se ovaj transfer i ostvari, s pravom možemo tvditi da će Chelsea naredne sezone biti jedan od kandidata da napadne sve trofeje. Sigurno je da Plavci imaju još ponekog skrivenog asa u rukavu...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti