08. 07. 2020 - 19:42
Mbappe potpuno razbjesnio čelnike PSG-a: Neću potpisati novi...
907
Shares
Mbappe potpuno razbjesnio čelnike PSG-a: Neću potpisati novi ugovor! SPREMAN JE TRANSFER STOLJEĆA

MOGAO BI POJAČATI REAL

Mbappe potpuno razbjesnio čelnike PSG-a: Neću potpisati novi ugovor! SPREMAN JE TRANSFER STOLJEĆA

08. 07. 2020 - 19:42
0
Shares

Real Madrid na najboljem je putu da prekine Barceloninu dominaciju u Španiji. Kraljevi imaju četiri boda prednosti i nešto lakši raspored do kraja, te mnogi očekuju da na "Santiago Bernabeu" stigne novi naslov.

Međutim, novonastala situacija u svijetu itekako se odrazila i na Kraljeve, koji ovog ljeta navodno nemaju namjeru dovoditi igračka pojačanja, već imaju zadatak riješiti se nekih igrača.

realls

Foto: Instagram

Naime, čelnici Reala nadaju se da bi prodajom igrača mogli namaknuti oko 200 miliona eura, objavila je Marca. Treba imati na umu da su već zaradili 45 miliona eura na transferu Achrafa Hakimija u italijanski Inter.

Prema navodima uvijek dobro obaviještene i pouzdane Marce trener Real Madrida, legendarni Zinedine Zidane više ne računa na dvije zvijezde Reala. Potvrđeno je to na utakmici protiv Getafea.

Naime, u 63. minuti utakmice protiv gradskog rivala Zidane je u igru uveo Marca Asensia i Rodryga i Real je zaigrao puno bolje, te su i na kraju slavili sa 1:0 pogotkom Sergija Ramosa iz penala.

20200705204132-608681Foto: Instagram

Ipak, ono što je ostalo gotovo neprimjećeno, a veoma je značajno za shvatanje odnosa i pozcija igrača u klubu je da su na tribinama Alfredo di Stefano stadiona ostale dvije velike zvijezde Gareth Bale i James Rodriguez.

U situaciji kada se mečevi igraju svaka tri četiri dana Zidane je zaista rotirao i dao šansu svim igračima. Izuzetak nisu bili ni Bale i Rodriguez, ovaj dvojac je takođe dobio priliku da se od prve minute dokažu i pokažu da klub još uvijek može računati na njih.

Ipak, njihovi nastupi su blago rečeno bili razočaravajući te ih je Zidane, kako navodi Marca, definitivno prekrižio iz svojih budućih planova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good to be back ????????

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on

Rukovodstvo kluba spremno je saslušati i potencijalne ponude za Marcela i Lucasa Vazqueza.

Marca dodaje i kako ovakvom odlukom privremeno mogu biti zadovoljni u tri evropska kluba. Riječ je o PSG-u, Bayeru i Rennesu. Jer, upravo se u njima nalaze igrači koje vodstvo Reala želi vidjeti na Santiago Bernabeu – Kylian Mbappe, Kai Havertz i Eduardo Camavinga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????????... #MondayMotivation

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe) on

Sva ta tri igrača ulaze u pretposljednju godinu ugovora, a niko od njih još nije potpisao novi. Španski dnevni list tvrdi da čekaju poziv iz Madrida prije nego što se odluče napraviti idući potez.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti