07. 06. 2020 - 23:00
McGregor bez dlake na jeziku: Popljuvao UFC, zbog ovoga odlazi...
907
Shares
McGregor bez dlake na jeziku: Popljuvao UFC, zbog ovoga odlazi u penziju

McGregor bez dlake na jeziku: Popljuvao UFC, zbog ovoga odlazi u penziju

07. 06. 2020 - 23:00
0
Shares

Bivši UFC-ov prvak, irski borac Conor McGregor treći put u karijeri je najavio odlazak u penziju, a u razgovoru za ESPN detaljno je objasnio svoju odluku.


On je rekao da je u 2020. godini imao puno planova i ciljeva, a da su ga nakon toga iz vrha UFC-a počeli bacati po kategorijama i nuditi mu borbe, za koje on kaže da su glupe i da mu nisu izazovne.

"Imao sam planove i ciljeve, svijet je odjednom poludio i puno toga se trenutno dešava. Htjeli su me 'bacati' gore-dole po kategorijama i nuditi mi glupe borbe. Dosta mi je toga! Ovo me više ne uzbuđuje i to je sve. Svi planovi se svode na čekanje, ne događa se ništa, a kada vidim ko su mi opcije za borbu, u toj grupi mi nema niko zanimljiv. Ništa me više ne uzbuđuje, a iako sam im iznio plan i metode kako nastaviti nakon svega, oni su samo odmahnuli rukom i nastavili odugovlačiti. Šta god ja predložim, oni odbiju, trebali su samo organizovati borbu između mene i Justina za privremeni naslov i to bi bilo sve", poručio je McGregor i nastavio:

mcgregorconor

"UFC je htio pokazati moć i gaziti po meni. Skidao sam masu na 70 kilograma, nakon toga nisam želio skidati dalje kile jer sam se htio boriti u valter kategoriji. Moram biti oprezan sa svojim tijelom, a onda su počele priče da ću se boriti sa Andersonom Silvom u srednjoj kategoriji. Ma, još jednom ponavljam, dosta mi je", istakao je ovaj bivši UFC-ov prvak.

Za kraj, on je rekao da borba protiv Andersona Silve nije toliko izazovna, iako se radi o borcu koji je "najveći u njegovim očima", a da je razlog za to što mnogi ljudi ne bi priznali McGregorovu eventualnu pobjedu.

mcgregor

"Pokušavam biti uzbuđen i stvarno se trudim, a kada sam čuo za borbu s Andersonom, pomislio sam da bi to bila luda borba. Nakon toga su rekli da je star, a smatram da ne bi dobio nikakvo priznanje bez obzira što je on najveći boracu mojim očima, siguran sam da bi rekli da je star i daleko od najboljih dana", otkrio je McGregor.

McGregoru je ovo treći put da najavljuje odlazak u penziju, a ranije je to radio 2016. i 2019. godine. Da li je ovo i konačno, pokazat će vrijeme.
Izvor: klix.ba

Učitaj još novosti