18. 05. 2020 - 16:17
Prelijepa Hrvatica promijenila je nacionalni tim i postala...
907
Shares
Prelijepa Hrvatica promijenila je nacionalni tim i postala

MATEA PLETIKOSIĆ

Prelijepa Hrvatica promijenila je nacionalni tim i postala "LAVICA": Usijala je društvene mreže, evo kako izgleda

18. 05. 2020 - 16:17
0
Shares

Prelijepa hrvatska rukometašica odlučila je da promijeni nacionalni tim.

1

Foto: INSTAGRAM / SCREENSHOT

Matea Pletikosić, rukometašica koja je prije pet godina igrajući za Hrvatsku na Evropskom kadetskom prvenstvu proglašena za najbolju srednju spoljnu igračicu, odlučila je da će u nastavku karijere nositi dres Crne Gore, objavili su tamošnji mediji.

Talentovana rukometašica je rođena u Sinju i upravo je iz kluba iz rodnog grada 2015. godine prešla u podgoričku Budućnost, kao jedna od najtalentiranijih igračica na svojoj poziciji.

2

FOTO: INSTAGRAM / SCREENSHOT

U dresu crnogorskog prvaka za pet godina postigla je 43 gola u Ligi šampiona, a kako više od tri godine nije igrala za nacionalni tim matice, a isto toliko vremena provela je u Podgorici, stekla je pravo nastupa za "lavice".

- Niko me nije zvao iz Hrvatskog rukometnog saveza. Imala sam želju da se vratim, igrala sam u Budućnosti, ali nisu hteli da me uvrste na spisak. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje da prihvatim poziv Crne Gore jer se ovdje osjećam kao kod kuće - obrazložila je Matea je svoju odluku za "Vijesti".

3

FOTO: INSTAGRAM / SCREENSHOT

Podsetimo, Matea nije prva hrvatska rukometašica koja je obukla dres crngorske selekcije, jer je prošle godine isto učinila Marta Batinović, dok je Rukometni savez Crne Gore još u pregovorima sa Slovenkom Barbarom Lazović.

Za crnogorsku reprezentaciju ranije su igrale djevojke rođene u Srbiji Bojana Popović, Katarina Bulatović, Ana Đokić, Ana Radović i Mirjana Milenković, kao i Mađarica Gabrijela Markoč (Kindl).

Učitaj još novosti