29. 04. 2020 - 23:00
Diego Forlan prodaje najvećeg talenta Urugvaja za rekordan...
907
Shares
Diego Forlan prodaje najvećeg talenta Urugvaja za rekordan iznos, žele ga City i Real

FACUNDO PELLISTRI

Diego Forlan prodaje najvećeg talenta Urugvaja za rekordan iznos, žele ga City i Real

29. 04. 2020 - 23:00
0
Shares

Diego, doktore!

Nema drugog načina nego na ovaj način započeti tekst o potencijano najvećem izlaznom transferu u povijesti urugvajskog nogometa. Ime mladića koji bi trebao srušiti sve rekorde je Facundo Pellistri, a iako o njemu sigurno niste imali prilike puno čitati, nema sumnje da će ovaj veznjak biti netko tko će narednih godina biti „pod povećalom“ te se od njega već sada očekuju velike stvari.

18-godišnje desno krilo trenutno brani boje Penarola, urugvajskog velikana kojeg je krajm prosinca prošle godine preuzeo legendarni Diego Forlan. Nekadašnji napadač Manchester Uniteda, Villarela, Intera i Atletico Madrida jedan je od najvećih urugvajskih nogometaša svih vremena, a mnogi vjeruju da će pod njegovom trenerskom palicom mladi Pellistri postati nova zvijezda svjetskog nogometa.

Odmah po svojem dolasku u klub Diego je odlučio talentiranog veznjaka uvrstiti u početnih 11 te mu je namijenio poziciju desnog krila, iako su do tada na ovog mladića svi gledali kao klasičnu desetku. Ipak, Diego je vidio u njemu nešto drugo, a ta njegova odluka da ga iz sredine prebaci na krilo pokazala se izvrsnom. Iako je u ovoj sezoni odigrao svega pet utakmica (jedna asistencija), mladi Urugvajac je doslovno briljirao u svakoj utakmici pa tako nije trebalo dugo čekati da se jave europski velikani koji bi ga htjeli vidjeti u svojim redovima.

Forlan je i to predvidio pa je tako urgirao u upravi kluba da se mladom talentu ponudi novi, duži i poboljšani ugovor kako bi se zaštitili od napada velikana. Pellistri je u veljači potpisao produljenje, a u ugovoru stoji i izlazna klauzula koja iznosi negdje između 11 i 15 miliona eura, zavisno od datumu njegovog odlaska iz kluba i broja odigranih utakmica. Iako je pandemija koronavirusa zaustavila nogometni svijet, interes za ovim mladićem ne jenjava te se sada ponovno piše o tome kako su City i Real u „mrtvoj utrci“ koja bi svoj epilog mogla dobiti u narednih nekoliko sedmica, piše Germanijak.

Transfermarkt javlja kako se danas, ili najkasnije sutra, očekuje službena ponuda Real Madrida. Jednako tako, razvoj situacije prate i Građani, ali oni prema svemu sudeći neće reagirati sve dok prvi korak ne naprave Perez i ostatak društva. Iako su ova dva kluba u prednosti, kako bi pomnije pogledali kvalitete ovog mladića svoje su skaute u Urugvaj poslali Atletico Madrid, Valencija, Wolvesi, Atalanta, Napoli te Flamengo i Boca Juniors.

Strani mediji javljaju kako je Real u najboljoj situaciji da potpiše Pellistrija, a za to je najviše zaslužan Juni Calafat, glavni skaut kluba koji je u Madrid već doveo Rodryga i Vinicius Juniora. Jednako tako, isti je čovjek najzaslužniji zašto je talentirani središnji veznjak Federico Valverde danas igrač kraljevskog kluba, a one je, baš poput Pellistrija, karijeru započeo u Penarolu.

Iako igračeva tržišna vrijednost danas iznosi tek 1,8 miliona eura, njegov ga sadašnji klub nije spreman pustiti za ništa manje od onoga koliko iznosi njegova izlazna klauzula. Na youtubeu se može pronaći video materijal gdje je ovaj mladić u naslovnoj ulozi, a tamo ga predstavljaju novim igračem kraljevskog kluba...

Učitaj još novosti