01. 04. 2020 - 17:50
Realova lista za odstrel, Zidane na mukama: Čak dvanaestorica...
907
Shares
Realova lista za odstrel, Zidane na mukama: Čak dvanaestorica na izlaznim vratima, Modrić u rizičnoj grupi, ali šta je s Jovića?!

VELIKE PROMJENE U MADRIDU

Realova lista za odstrel, Zidane na mukama: Čak dvanaestorica na izlaznim vratima, Modrić u rizičnoj grupi, ali šta je s Jovića?!

01. 04. 2020 - 17:50
0
Shares

Potpuno je neizvjesno kada će se nastaviti nogometna sezona u Španiji. Klubovi su prisiljeni prilagoditi se i osmisliti održivu strategiju za blisku i dalju budućnost.

Čak i Real Madrid mora dobro paziti što će napraviti. Pripreme za sljedeću sezonu već su počele, u punom je jeku rješavanje kadrovske križaljke. Puno se više razmišlja o tome kako najracionalnije iskoristiti unutrašnje rezerve nego o eventualnim pojačanjima.

Kraljevski klub ima 37 igrača pod ugovorom, 26 na rosteru i 11 na posudbama, pa Zinedine Zidane mora dobro razmisliti koga će odabrati. Francuski stručnjak mora smanjiti popis na 25 igrača. Dakle, dvanaestorice se mora riješiti. Ako dođe pokoje pojačanje, morat će ih i više otpisati.

Iako je u karanteni, treneru Reala ne nedostaje zanimacije. Dapače, ima pune ruke posla. Osim što pregledava snimke utakmica i snima Realove suparnike u završnici sezone, ako se uopće nastavi, intenzivno razmišlja o rosteru za sljedeću sezonu.

zidane

Naravno da je u neprekidnom kontaktu sa čelnicima kluba. Zajedno moraju donijeti neke vrlo teške odluke. Budući da je financijska situacija vrlo zategnuta, svaka greška mogla bi biti skupo plaćena. Stoga ih jednostavno ne smije biti.

Slatke su brige što se s posudbi vraćaju veliki talenti poput Martina Odegaarda i Achrafa Hakimija. Problem je što su njihove pozicije prebukirane, a mora im se napraviti mjesta.

61782107-achraf-hakimi

Od mladih igrača tu su još Kubo, Oscar Rodriguez, novopridošlica Reinier… Puno talenata koje se mora negdje smjestiti. Vinicius i Rodrygo strateški su projekti kluba i sigurno ih se neće dirati. Oni svakako ostaju u Madridu.

U vremenu velike krize, čiji je krajnji opseg još uvijek teško nazreti, čak i poslovično rasipni Kraljevski klub mora racionalno poslovati. Kada je u pitanju rasterećenje platne bilance, postoji nekolicina igrača kojih bi se Madriđani rado riješili.

To su prije svih Gareth Bale i James Rodriguez. Obojica imaju ogromne plaće, a učinak im je mizeran. Real bi Balea dao i besplatno, no on se ne želi odreći svoje plaće koja iznosi 17 milijuna eura. Neće biti lako naći klub koji je spreman preuzeti te obveze.

bale

Kako madridski As piše, njima se mogu pridružiti igrači koji imaju neizvjesnu budućnost zbog skorog isteka ugovora. Tu se prije svih misli na Lucasa Vazqueza i Luku Modriću, kojima ugovor istječe u ljeto 2021.

Postoje igrači koji su već jednom nogom prekoračili prag izlaznih vrata Bernabeua. Ceballos i Vallejo htjeli su da ih se proda još prošlog ljeta. Njima očajnički treba minutaža i ne ide im se više na posudbe.

Dakle, Zidaneu nije lako, suočava se sa situacijom koju nije iskusio u prvom mandatu. Najveći problem i dalje mu ostaje mjesto centarfora.

jovic

Luka Jović možda je i najveće razočaranje sezone. Njegov kontroverzni način odlaska u Srbiju tijekom karantene nije mu pomogao pridobivanju simpatija. Mariano insistira na tome da ga se ne šalje na posudbu. Njegova se situacija razmatra, no niko mu ne može garantovati da će ostati u Realu.

Osim ovih 37 igrača sa statusom članova prve momčadi, Real se mora izjasniti i o budućnosti nekolicine mladih igrača iz Castille koji su razasuti po posudbama u drugoj ligi. Za Zidanea i čelnike Reala, unatoč pandemiji, nema odmora. Sljedećih sedmica imat će pune ruke posla.

Učitaj još novosti