01. 04. 2020 - 17:15
Barcelona naciljala staru metu u Dortmundu, novonastala...
907
Shares
Barcelona naciljala staru metu u Dortmundu, novonastala situacija joj ide sjajno u prilog

GUERREIRO BI MOGAO PUT NOU CAMPA

Barcelona naciljala staru metu u Dortmundu, novonastala situacija joj ide sjajno u prilog

01. 04. 2020 - 17:15
0
Shares

Posljednjih dana imamo dojam kao da se u svijetu nogometa ništa nije promijenilo, barem ako gledamo transfer priče. Naime, kako se ljeto približava, samim time i prijelazni rok, sve je više tračeva s transfer tržnice, čak i više nego prijašnjih godina. Pripisat ćemo to pauzi od igranja, ali svakako da dobro dođe da nam u ovo sušno sportsko doba ne zaboravimo na najvažniju sporednu stvar na svijetu. 

Najnovija priča dolazi nam iz Katalonije, gdje Barcelona traži pojačanje na lijevoj strani. Naime, Jordi Alba polako ulazi u pozne godine, dok prošloljetno pojačanje iz Betisa - Junior Firpo - nije zadovoljio ukuse struke na Camp Nou. Stoga su naciljali svoju staru metu - Raphaela Guerreira. 

raphael-guerreiro-late-strike-earns-borussia-dortmund-third-spot-in-bundesliga-table

Portugalac rođen u Francuskoj, gdje je i proveo kompletan igrački period prije odlaska u Dortmund, bio je i 2016. godine na meti Barcelone, ali ga je Borussia privukla mjestom u udarnoj postavi. To su platili 12 miliona eura Lorientu, a sada bi se ta cifra morala obilato nadmašiti, unatoč krizi koja će neminovno zatresti tržište. 

Barcelona je, prema navodima španjolskog Sporta, spremna za sjajnog lijevog beka izdvojiti 25 miliona eura, no upitno je hoće li to zadovoljiti upravu Borussije. Guerreiro ima dugoročan ugovor koji traje do ljeta 2023. i sigurno da im se ne žuri s prodajom igrača koji je ove sezone odličan.

Odigrao je 29 utakmica u svim natjecanjima, zabio pet golova i dodao jednako toliko asistencija. I više nego pristojan učinak za jednog beka, neovisno kolike su njegove napadačke sklonosti. U Barceloni bi mogle još jače doći do izražaja, stoga je jasno da su Guerreiro i Blaugrana kompatibilni. Po kojoj cijeni, odredit će Borussia. 

Učitaj još novosti