27. 03. 2020 - 17:24
KLUPSKI KOLEGA PROSINEČKOG STAO PRED KAMERE I IZJAVIO OVO O...
907
Shares
KLUPSKI KOLEGA PROSINEČKOG STAO PRED KAMERE I IZJAVIO OVO O NJEGOVOM ZDRAVLJU: Niko ne može da vjeruje šta ga je snašlo!

KLUPSKI KOLEGA PROSINEČKOG STAO PRED KAMERE I IZJAVIO OVO O NJEGOVOM ZDRAVLJU: Niko ne može da vjeruje šta ga je snašlo!

27. 03. 2020 - 17:24
0
Shares

Kaže trener golmana u Kayserisporu

Epidemija koronavirusa koja hara svijetom 'natjerala' je Roberta Prosinečkog na promjene.


Bivši selektor reprezentacije BiH u proteklim godinama imao je velikih zdravstvenih problema, zbog čega je u nekoliko navrata i operisan, a sve to svrstalo ga je u rizičnu skupinu ljudi koje pogađa korona.

Kako je zbog koronavirusa fudbal stao i u Turskoj, Prosinečki je primoran na ograničeno kretanje, što mu ne pada baš najbolje s obzirom da je prije izolacije bio poznat kao čovjek koga ne drži mjesto.

prosinecki

No, shvatio je ozbiljnost situacije. Barem tako tvrdi trener golmana u Kayserisporu Boban Bajković.

"Robi je nikad bolje (smijeh). Šalim se malo, ali činimo sve kako bismo se zaštitili od potencijalne zaraze. Eto, šef je smanjio cigarete i to značajno. Ne kažem to zbog toga što će ove moje riječi biti u medijima, stvarno je tako", kaže Bajković u razgovoru za Mozzart. 

Pohvalio je i uslove kakve ima u Kayserisporu.

"U klupskom trening kampu imamo bukvalno sve, osim što ne možemo da izađemo, niti nam bilo ko dolazi. Jeste malo sve to teško, prije svega na psihološkom planu, ali mora tako. Klub ne želi ništa da prepusti slučaju. I ovdje je dramatična situacija. Nadamo se svi da će ovo proći i da će se sezona privesti kraju, mada je neizvjesnost velika. Slušamo vijesti, mnogo vremena provodimo na internetu, čitavo stav turske federacije", ističe nekadašnji član Crvene zvezde.

U Kayserisporu, podsjetimo, igraju i bh. fudbaleri Zoran Kvržić te Muris Mešanović.
Izvor: sportsport.ba

Učitaj još novosti