27. 03. 2020 - 19:27
MLADI FUDBALER SE PROBUDIO IZ KOME NAKON 3 GODINE: Svi se...
907
Shares
MLADI FUDBALER SE PROBUDIO IZ KOME NAKON 3 GODINE: Svi se sjećaju trenutka kada JE OSTAO NEPOMIČNO DA LEŽI NA TRAVI!

MLADI FUDBALER SE PROBUDIO IZ KOME NAKON 3 GODINE: Svi se sjećaju trenutka kada JE OSTAO NEPOMIČNO DA LEŽI NA TRAVI!

27. 03. 2020 - 19:27
0
Shares

Talentovani fudbaler je u julu 2017. godine pretrpio težak srčani udar u prijateljskom meču Ajaxa i Werdera i sa samo 20 godina je bio prinuđen da okonča karijeru zbog teških povreda mozga koje je zadobio kao posljedicu infarkta.

Gotovo tri godine Nouri je bio u komi. Srećom, velika borba za njegov život se isplaćuje i trenutno je sposoban da komunicira i da sjedi u kolicima.

Nažalost, Appie nije uspio da ostvari karijeru kakva mu se predviđala. Trebao je da bude još jedan zlatnik u kolekciji tima iz Amsterdama jer je važio za jednog od najvećih talenata.

Igrao je Nouri u generaciji sa Frenkiejem de Jongom i Donnyjem van de Beekom. Bili su bliski prijatelji od malih nogu, a koliko su ga voljeli pokazuje i činjenica da su mu posvećivali gotovo svaki gol.

"Svi su na utakmicama Ajaxa samo pričali o njemu. Appie je bio nevjerovatan i potpuno drugačiji od osalih. Nevjerovatan je bio zaista", rekao je bivši šef Ajaxove akademije Wim Jonk.

Međutim, velika karijera u najavi prekinuta je u 72. minuti predsezonske utakmice protiv Werdera. Nouri je ostao ležati, ispostavilo se da je pretrpio težak srčani udar, ali niko nije ni slutio da će ostati teške posljedice.

"Mi smo odgovorni za ovo. Uvjeravali su nas da je Abdelhak u najboljim rukama, ali očigledno je moralo bolje. Naša je odgovornost"; rekao je Edwin van der Saar.

Mnogi njegovi bivši saigrači i prijatelji odlučili su u njegovu čast da nose broj 34 kojeg je u kratkoj karijeri Appie nosio u Ajaxu.

Svakako se nadamo da će njegovo zdravlje u budućnosti biti još bolje i da će oporavak biti potpun.


Izvor: sportsport.ba

Učitaj još novosti