06. 03. 2020 - 20:16
Koronavirus ne da mira ni sportu: Otkazano finale Svjetskog kupa
907
Shares
Koronavirus ne da mira ni sportu: Otkazano finale Svjetskog kupa

Koronavirus ne da mira ni sportu: Otkazano finale Svjetskog kupa

06. 03. 2020 - 20:16
0
Shares

Zbog epidemije koronavirusa koja je žestoko pogodila Italiju, otkazano je finale Svetskog kupa u skijanju koje je trebalo da se održi u Kortini Dampeco od 18. do 22. marta.

Italijanska skijaška federacija se nadala da će finale Svetskog kupa moći da se održi bez navijača, ali je na vanrednom sastanku Međunarodna skijaška federacija odlučila da se događaj otkaže. Sve nacije osim Italije su bile za otkazivanje događaja.

- Sa velikim razočaranjem prihvatamo odluku. Svaki čkan uprave je odlučio u odnosu na instrukcije koje su dale vlade država u odnosu prema virusu - rekao je predsjednik Italijanske skijaške federacije Flavio Roda.

skijanje1


Po aktuelnim pravilima finale ne može da se pomjeri na neku drugu lokaciju. U Kortini je trebalo da se održe četiri trke u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji kao i jedno timsko takmičenje. Kako ostaju dva vikenda u ovoj sezoni Aleksis Pinturo ima najveće šanse da završi na prvom mjestu u generalnom plasmanu u muškoj konkurenciji. U vrhu je Aleksander Amod Kilde, dok je treći Henrik Kristofersen. Do kraja sezone su ostale još dva događaja u Norveškoj i Sloveniji. Što se tiče ženske konkurencije Federika Brinjone je prva, druga je Mikaela Šifrin, a treća PEtra Vlhova iz Slovačke. U ženskoj konkurenciji je ostalo samo takmičenje u Švedskoj u Areu.
Izvor: alo.rs

Učitaj još novosti