02. 03. 2020 - 10:55
MADRID JE U TRANSU "Ludnica na Bernabeuu", "Sa srcem": Realove...
907
Shares
MADRID JE U TRANSU

REAKCIJE ŠPANSKE ŠTAMPE

MADRID JE U TRANSU "Ludnica na Bernabeuu", "Sa srcem": Realove novine veličaju rušenje Barce

02. 03. 2020 - 10:55
0
Shares

Real Madrid je sinoć u velikom derbiju 26. kola La Lige pobijedio Barcelonu 2:0 i vratio se na prvo mjesto s bodom prednosti ispred najvećeg rivala. Bio je to sjajan meč, u kojem je Barcelona dominirala u prvom dijelu, a Kraljevima je pripao nastavak.

Oba golmana imala su nekoliko sjajnih intervencija. Tako je Ter Stegen fantastičnom paradom spasio skoro pa siguran pogodak Isca s vrha šesnaesterca, dok je Courtois na drugoj strani u prvom poluvremenu skinuo veliku šansu Messiju, a u 69. minuti je odbranio udarac rezerviste Martina Braithwaitea.

873x400

Dvije minute kasnije Real je poveo, a Santiago Bernabeu eksplodirao. Vinicius Junior je pucao iskosa s lijeve strane, a lopta je okrznula Piquea i prevarila Ter Stegena. Konačnih 2:0 postavio je Mariano Diaz u sudijskoj nadoknadi.

Španski mediji naklonjeni Realu očekivano su euforično proslavili prvu ligašku pobjedu u El Clasicu nakon četiri godine. Marca i AS čak su izašli s istom fotografijom na naslovnici. 

zidane

"Real je pobijedio Barcu u sjajnom drugom poluvremenu, vratio je prvo mjesto I BERNABEU JE POLUDIO", stoji na naslovnici Marce dok je AS uz istaknuto slavlje Sergia Ramosa stavio naslov "Sa srcem".

2S druge strane, Barcine novine nisu ničime pohvalile Real, nego su samo konstatirale da je Barca izgubila. Sport i Mundo Deportivo izašli su s praktički istim naslovom: "Barca je izgubila."

3

Učitaj još novosti