02. 03. 2020 - 11:18
Realov heroj prestigao i Messija: Nakon meča porukom je...
907
Shares
Realov heroj prestigao i Messija: Nakon meča porukom je doslovno raspametio Realove navijače

VINICIUS JUNIOR

Realov heroj prestigao i Messija: Nakon meča porukom je doslovno raspametio Realove navijače

Sport.ba
02. 03. 2020 - 11:18
0
Shares

Real je s 2:0 savladao Barcelonu i vratio se na tron Primere. Do kraja je ostalo još 12 kola i sigurno nas očekuje itekako uzbudljiv finiš.

Katalonci su sinoć poklekli u drugom dijelu, kojeg je Real odigrao odlično. Naročito se istakao Vinicius Junior, koji je postao novi heroj navijača.

Mladi Brazilac doveo je Kraljeve u vodstvo u 71. minuti. Njega je na lijevom krilu odlično proigrao Toni Kroos, a Brazilac se doslovno sjurio u kazneni prostor i iskosa s ruba peterca uputio jak udarac koji se od bloka Piquea odbio iza leđa Ter Stegena. Konačnih 2:0 postavio je Mariano Diaz iz kontranapada u drugoj minuti sudijske nadoknade.

viniciuselclasico

"Veoma sam sretan sa svime što smo napravili ove sedmice. Bili smo odlučni i pobijedili pred svojim navijačima. Ništa drugo ne želim. Uživat ću u ovim uspomenama i nastaviti naporno trenirati kako bih s Realom ostvario još mnogo pobjeda ove sezone", kazao je 19-godišnji Vinicius nakon utakmice.

vinicius

Vinicius Junior postao je najmlađi strijelac ovog stoljeća u El Clasicu. Mladom Brazilcu tek je 19 godina i 233 dana. Rekord je do njegovog gola Barci držao Lionel Messi, koji je u martu 2007. godine s 19 godina i 259 dana postao najmlađi strijelac u jednom od najvećih svjetskih derbija.

viniciusreal

"Ovo je ostvarenje dječačkog sna. Sanjao sam o postizanju pogotka u El Clasicu i jako sam sretan. Moramo nastaviti ovim tempom. Za nas, naše navijače, koji nas podržavaju u svakoj utakmici. Ova pobjeda je za njih", zaključio je.

Učitaj još novosti