02. 03. 2020 - 10:15
Ognjen Vranješ zatekao sve najnovijom fotografijom: Šta će na...
907
Shares
Ognjen Vranješ zatekao sve najnovijom fotografijom: Šta će na ovo reći BH Fanaticosi?!

NEĆE SE VRATITI U DRŽAVNI DRES, ALI...

Ognjen Vranješ zatekao sve najnovijom fotografijom: Šta će na ovo reći BH Fanaticosi?!

02. 03. 2020 - 10:15
0
Shares

Ognjen Vranješ više neće igrati za reprezentaciju BiH. Najkontroverzniji nogometaš BiH tu je odluku donio sredinom prošlog mjeseca nakon što su navijači BiH poslali jasnu poruku da on u tu reprezentaciju više nije dobrodošao.

''Naš stav je jasan!" objavili su Fanatikosi na svojoj Facebook stranici uz precrtanu fotografiju Vranješa i poruku "persona non grata".

vranjes

''Poslije dugog razmišljanja i razgovora s porodicom, odlučio sam da neću više igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine! Zahvaljujem se Dušanu Bajeviću i svim bivšim izbornicima koji su me pokušali nagovoriti da se vratim i pomognem reprezentaciji u baražu. Bivšim saigračima želim mnogo sreće i da se plasiraju na Evropsko prvenstvo'', napisao je Vranješ na svom Facebooku.

vranjes-r

Vranješ, koji danas igra za grčki AEK, više od svoga nogometnoga umijeća poznat je po tetovažama zločinaca i burnoj aferi s turbo-folk pjevačicom Jelenom Karleušom.

Ovaj branič je prije pet godina tetovirao granice Republike Srpske, navijače BiH je nazvao bauštelcima, a onda je na rame stavio tetovažu zločinca Momčila Đujića. Zbog svega toga ga je iz reprezentacije svojedobno potjerao Robert Prosinečki, na veliki pritisak bh. javnosti.

vranjes12

Međutim, dolazak Dušana Bajevića na mjesto selektora reprezentacije BiH otvorio je mogućnost povratka Vranješa među Zmajeve uoči dodatnih kvalifikacija za Euro. Bajević je pozvao Vranješa na razgovor kako bi se dogovorili oko povratka u momčad, ali od svega neće biti ništa.

Sada je Vranješ opet dospio u centar zbivanja jer je na Facebooku postavio profilnu fotografiju u dresu s državnim grbom. Pitanje je kako će na ovo sve reagovati BH Fanaticosi.

ogi

(Sport.ba)

Učitaj još novosti