02. 03. 2020 - 15:00
O NJIMA SVI PRIČAJU: Pogledajte zanosne izabranice NBA...
907
Shares
O NJIMA SVI PRIČAJU: Pogledajte zanosne izabranice NBA košarkaša, neke od njih su već bile poznate široj JAVNOSTI

LJEPŠE POLOVINE NBA ZVIJEZDA

O NJIMA SVI PRIČAJU: Pogledajte zanosne izabranice NBA košarkaša, neke od njih su već bile poznate široj JAVNOSTI

Sport.ba
02. 03. 2020 - 15:00
0
Shares

U Evropi fudbaleri važe za najveće preljubnike, a njihove ljepše polovine najčešće su atraktivne manekenke, pjevačice ili anonimne zanosne ljepotice. "Preko bare" fudbal je u drugom planu, pa su i kod ljepšeg pola takmičari u drugim sportovima osvojili srca dama. 

Izraz WAGS (wives and girlfriends) prvi su upotrijebili britanski tabloidi i on se koristi za žene i devojke najopopularnijih fudbalera. Ovaj izraz je prihvaćen i u Americi, ali ne za fudbalere. Ovo su neke od ljepših polovina NBA igrača.

Lala Vasquez je žena Carmela Anthony, koja trenutno nosi nezvaničnu titulu kraljice WAGS-a. Rođena je u Brooklynu, a svoju vezu sa jednim od najplaćenijih NBA košarkaša Vasquezova je iskoristila tako što je dobila svoj reality show, koji je pratio njen život prije venčanja sa Carmelom.

1Ona je sjajno iskoristila i celu "melodramu" oko prelaska Anthonya iz Denver Nuggetsa u New York Knickse, tako da je napravila i nastavak realitya koji prati njen život poslije prelaska u "Veliku jabuku".

Vanessa Bryant je djevojka koja je uspjela da ukrade srce jednog od najboljih košarkaša ove igre, Kobe Bryanta. Vanessa je upoznala Kobea 1999. godine u studiju u kojem je košarkaš Lakersa radio na albumu koji nikad nije bio objavljen. U to vrijeme Vanessa je imala 17 godina i bila je radila je kao plesačica. Par se vjenčao dvije godine kasnije.

2Na ceremoniji nije prisustvovao niko od Kobeve porodice, prijatelja i saigrača. Bryantovi roditelji su se protivili da se njihov sin oženi "klinkom", koja nije afro-američkog porijekla. Kobe ih ipak nije poslušao i s Vanessom je imao tri kćerke. Svi znamo šta se desilo s Kobejem i njegovom kćerkom Giannom.

Kobev saigrač istovremeno i veliki rival, Shaquille O'Neal imao je mnogo burniji odnos sa ženama. Popularni Shaq se prvo razveo od Shauney Nelon, zatim se pomirio i poništio razvod, da bi ponovo okončao brak u kojem je dobio četvoro djece. Sada se gorostasni Shaq zabavlja sa zvezdom rijalitija, omalenom Nicole Alexander.

3I pored svih miliona koje ima i statusa košarkaške superzvijezde, LeBron James ostao je vjeran svojoj srednjoškolskoj ljubavi Savani Brinson.

4Jamesov nekadašnji saigrač u Miamiju, Chris Bosh, svoju ljubav prema tadašnjoj djevojci a današnjoj ženi Adrian Williams potrošio 300.000 dolara na venčanje u South Beachu. Neki bi rekli da to i nije neka suma, ali ako ovaj podatak dopunimo da je to njihovo drugo vjenčanje, repriza, ili kako Amerikanci zovu "obnavljanje zavjeta", jasno je da je ljubav u pitanju.

Doduše to možda ima veze i sa činjenicom da Chris i nije bio baš najuzorniji muž i da je 2009. godine morao da plati bivšoj ljubavnici Alison Matis novac za vanbračno dijete koje je s njom dobio.

5

Još jedna zvijezda rijaliti emisija otela je srce košarkaša. Prijesto, kada su u pitanju rijalitiji, u Americi trenutno drži familija Kardashian. Khloe Kardashian je uspjela da izađe iz senke svoje popularnije sestre Kim, ugrabivši NBA zvezdu Lamara Odoma. Jel je potrebno pomenuti da njih dvoje sada imaju svoj rijaliti show?

6

Dirk Nowitzki je jedan od Evropljana koji je svoju životnu saputnicu našao "preko bare". Nijemac je sudbonosno pitanje Jessici Olson postavio neposredno pred početak finalne serije  protiv Miamia. Imajući u vidu da je Nowitzki bio najbolji igrač u pobjedama Dallasa, možete predpostaviti kakav je bio odgovor džegove izabranice.

7Za razliku od Dirka Nowitzkog, Andrei Kirilenko je za životnog saputnika izabrao zemljakinju Mašu Lopatovu. Maša je popularna ruska pop pjevačica čije je umetničko ime MaLo. Ona je uspjela da svog supruga ubaci u jedan od svojih spotova. Andrei i Maša imaju dvojicu sinova.

8

Grant Hill je "stara škola" košarkaša. Ovaj igrač, koji nije imao sreće sa povredama, najbolje partije u NBA ligi pružao je u Jordanovoj eri. U to vrijeme nije bilo rijaliti emisija, pa nije ni čudo što Grantova žena ne dolazi iz tog sveta. Naprotiv. Tamia Hil je ritam i bluz pevačica, koja je četiri puta bila nominovana za Emi nagradu. Sudbonosno "da" rekla je 1999. godine, a ona i Grant sada imaju dvije kćerke.

10Nekadašnji NBA Igrač Shelden Williams saputnicu je našao u svojoj branši. On se zabavlja s košarkašicom Candance Parker koja igra za LA Sparkse, klubu koji se takmiči u ženskoj NBA ligi.

11(Sport.ba)

Učitaj još novosti