13. 02. 2020 - 11:09
VARDAROVA KATASTROFA TEK POČINJE Sedam igrača odlazi, bijeg...
907
Shares
VARDAROVA KATASTROFA TEK POČINJE Sedam igrača odlazi, bijeg najboljeg igrača nečuvena priča

KAKO JE PROPAO EUROPSKI PRVAK?

VARDAROVA KATASTROFA TEK POČINJE Sedam igrača odlazi, bijeg najboljeg igrača nečuvena priča

13. 02. 2020 - 11:09
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Aktuelni evropski rukometni prvak Vardar i dalje je u velikim finansijskim problemima. Njihov Christian Dissinger u jesen 2018. iz Kiela je stigao u Skopje, no već sada je najavio raspad momčadi jer većina kolega pola godine ne dobiva platu.

"Trenutno je vrlo komplicirana situacija za nas. Većina momčadi nije primila platu šest mjeseci. Dobijamo samo dio", rekao je Nijemac pa dodao:

"Ovdje možete preživjeti s 300 eura, ali je stresna i nepotrebna situacija. Potrebno je čudo da ovdje ostanem i sljedeće sezone."

dissingerNeki igrači su već pronašli klubove za iduću sezonu poput Daniila Shiskareevea koji je potpisao za mađarski Veszprem. Dainis Krištopans odlučio se za PSG, dok i Pavel Atman napušta tim. 

Naročito je interesantan slučaj latvijskog desnog vanjskog. Naime, Krištopans je u januaru 2019. potpisao za PSG gdje će igrati od ljeta, no zbog katastrofalne situacije u Skopju pobjegao je prije vremena u njemački Füchse Berlin gdje će se priključiti dvojici bivših saigrača iz Vardara, Dejanu Milosavljevu i Mijajlu Marseniću.

rkvardar

Golman Ghedbane dogovorio je odlazak u španski Ademar Leon, a Shiskharev odlazi u Veszprem.

Odlazak iz aktuelnog prvaka Europe najavili su Dissinger, Skube i Jose de Toledo koji imaju brojne ponude

Inače, problemi su nastali prošle godine nakon što je ruski vlasnik Sergej Samsonenko objavio da se povlači. Rukometaši su bez plata uspjeli šokirati Europu i drugi put u historiji postati europski prvaci.

vardar

Samsonenko je izjavio da odlazi zbog nedostatka novca. Prilikom preuzimanja makedonskog velikana, koji je dobio za 81 hiljadu eura, obavezao se godišnje u klub ulagati milion i pol eura. 

vardar-epa-1200

"Od sedam godina u sportu, ovo je već treća u kojoj se mučim iz dana u dan u finansiranju kluba konstantnim posuđivanjima i zaduživanjima. Osim toga imam u svojoj firmi više od pet hiljada zaposlenih ljudi, tu su i njihove porodice i ne želim ih ugrožavati konstantno uzimajući novac za sport", poručio je prošle godine Samsonenko koji je osvojio dvije Lige prvaka s rukometašima i jednu s rukometašicama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti