12. 02. 2020 - 10:00
EVROPSKI PRVAK VARDAR U POTPUNOM RASULU "Živimo od 300 eura,...
907
Shares
EVROPSKI PRVAK VARDAR U POTPUNOM RASULU

NIJEMAC DISSINGER PRIZNAO

EVROPSKI PRVAK VARDAR U POTPUNOM RASULU "Živimo od 300 eura, plate nema pola godine"

12. 02. 2020 - 10:00
0
Shares

Aktuelni evropski rukometni prvak Vardar i dalje je u velikim finansijskim problemima. Njihov Christian Dissinger u jesen 2018. iz Kiela je stigao u Skopje, no već sada je najavio raspad momčadi jer većina kolega pola godine ne dobiva platu.

"Trenutno je vrlo komplicirana situacija za nas. Većina momčadi nije primila platu šest mjeseci. Dobijamo samo dio", rekao je Nijemac pa dodao:

"Ovdje možete preživjeti s 300 eura, ali je stresna i nepotrebna situacija. Potrebno je čudo da ovdje ostanem i sljedeće sezone."

vardar

Neki igrači su već pronašli klubove za iduću sezonu poput Daniila Shiskareevea koji je potpisao za mađarski Veszprem. Dainis Krištopans odlučio se za PSG.

Inače, problemi su nastali prošle godine nakon što je ruski vlasnik Sergej Samsonenko objavio da se povlači, podsjeća Indexh.r. Rukometaši su bez plata uspjeli šokirati Europu i drugi put u historiji postati europski prvaci.

rkvardar

Samsonenko je izjavio da odlazi zbog nedostatka novca. Prilikom preuzimanja makedonskog velikana, koji je dobio za 81 hiljadu eura, obavezao se godišnje u klub ulagati milion i pol eura. 

"Od sedam godina u sportu, ovo je već treća u kojoj se mučim iz dana u dan u finansiranju kluba konstantnim posuđivanjima i zaduživanjima. Osim toga imam u svojoj firmi više od pet hiljada zaposlenih ljudi, tu su i njihove porodice i ne želim ih ugrožavati konstantno uzimajući novac za sport", poručio je prošle godine Samsonenko koji je osvojio dvije Lige prvaka s rukometašima i jednu s rukometašicama.

Učitaj još novosti