13. 02. 2020 - 14:50
LIVERPOOL SPREMA PETOGODIŠNJI UGOVOR: Svom ponajboljem igraču...
907
Shares
LIVERPOOL SPREMA PETOGODIŠNJI UGOVOR: Svom ponajboljem igraču su spremili platu iz snova - milion eura mjesečno

VAN DIJK BI MOGAO OSTATI NA ANFIELDU

LIVERPOOL SPREMA PETOGODIŠNJI UGOVOR: Svom ponajboljem igraču su spremili platu iz snova - milion eura mjesečno

13. 02. 2020 - 14:50
0
Shares

Liverpool je spreman ponuditi petogodišnji ugovor svom stoperu Virgilu van Dijku, javljaju britanski mediji.

Van Dijk je stigao na Anfield prije dvije godine, u januaru 2018., iz Southamptona za odštetu od 84.650.000 eura, potpisavši ugovor do 30. juna 2023. s godišnjom plaćom od 7,5 miliona eura.

Čim je zauzeo svoje mjesto na terenu, vrlo brzo je donio sigurnost cijeloj ekipi i postao vođa odbrane koja se pod njegovom komandom potpuno stabilizirala.

S Van Dijkom je Liverpool u protekle dvije sezone dvaput došao do finala Lige prvaka, lani ju je uspio i osvojiti, a trenutno Redsi nezadrživo marširaju prema osvajanju Premierlige.
 
Holandski reprezentativac će na ljeto proslaviti 29. rođendan i jasno je kako je pred njim još dosta nogometa na vrhunskoj razini. Čelnici Liverpoola žele da Van Dijk najbolje dane svoje karijere provede u njihovom klubu pa će mu ponuditi novi ugovor s velikom povišicom. 

Umjesto dosadašnjih 7,5, Van Dijk bi ubuduće trebao zarađivati 12 miliona eura godišnje, odnosno tačno milion eura mjesečno.

Osim što bi jednog od najboljih igrača time "zavezali", iz Liverpoola bi, u slučaju da Van Dijk potpiše novi ugovor, time poslali poruku svim zainteresiranim klubovima da na holandskog braniča jednostavno mogu zaboraviti. Jer, onda bi dosta izvjesno bilo da će veteranske godine, a možda čak i kraj karijere, dočekati na Anfieldu...

Učitaj još novosti