11. 02. 2020 - 09:27
Sarriju se trese klupa, Juve krenuo po najboljeg trenera...
907
Shares
Sarriju se trese klupa, Juve krenuo po najboljeg trenera današnjice: Na ljeto stiže i ponajbolji defanzivac svijeta

THE SUN TVRDI

Sarriju se trese klupa, Juve krenuo po najboljeg trenera današnjice: Na ljeto stiže i ponajbolji defanzivac svijeta

11. 02. 2020 - 09:27
0
Shares

Nakon novog poraza u Serie A, i to od Verone (2-1), u Juventusu je ponovo turbulentna situacija. Propustili su održati tri boda prednosti nad Interom koji se sada izjednačio s njima na vrhu tabele, Lazio sve više im puše u vrat, a trener Maurizio Sarri počeo je dobivati sve glasnije kritike.

Prema napisima talijanskih medija, u klubu više nema podršku, jedna 'frakcija' želi da mu se uruči otkaz te da se vrati na trenersku klupu Max Allegri. Ni sportski direktor Fabio Paratici više nije toliko uvjeren da je bivši strateg Napolija i Chelseaja pravi odabir za Staru damu, iako je još zakopčan do grla.

Međutim, engleski mediji na čelu s "The Sunom", čije informacije ipak treba uzeti s dozom rezerve, tvrde kako su Torinezi spremni ići po najboljeg trenera današnjice.

Prema njihovim napisima, predsjednik Torineza Andrea Agnelli spreman je ponuditi Pepu Guardioli bianco ček na koji samo treba staviti cifru koju želi. Juve je očajan u pokušaju dolaska do toliko željene titule u Ligi prvaka, a u prilog toj tezi ide i, poprilično nevjerovatna informacija koju su plasirali Englezi ranije ovog mjeseca, kako talijanski prvak planira izdvojiti 180 miliona eura za Virgila van Dijka.

Katalonac trenutno na Etihadu ima oko 18 miliona eura godišnje plaće, ali je već bio najavio da planira ostati u Engleskoj barem još jednu sezonu, ukoliko ga City želi. S obzirom da je riječ o najboljem strategu današnjice, naravno uz Jurgena Kloppa, City će teško pustiti nekadašnjeg stratega Barcelone i Bayern Munchena.

Međutim, ništa još nije potpisano i Agnelli smatra kako će Pep htjeti nove izazove u karijeri te da će znati da mu je vrijeme da dođe u Italiju nakon što napusti Englesku. Koliko je realno da Bianconeri dovedu Guardiolu nadolazećeg ljeta, ne bismo ulazili u kalkulacije, ali da ga Juve želi, to prema pisanju "The Suna", nimalo nije sporno.

Učitaj još novosti