11. 02. 2020 - 09:14
NOVI SKANDAL DRMA NOGOMETNU EVROPU: Spominje se i transfer...
907
Shares
NOVI SKANDAL DRMA NOGOMETNU EVROPU: Spominje se i transfer bivšeg igrača FK Sarajevo…

STANDARD U PROBLEMIMA?!

NOVI SKANDAL DRMA NOGOMETNU EVROPU: Spominje se i transfer bivšeg igrača FK Sarajevo…

11. 02. 2020 - 09:14
0
Shares

Predsjednik Standarda iz Liježa, čiji dres nosi bh.reprezentativac Gojko Cimirot, podigao je tužbu protiv bivšeg sportskog direktora Oliviera Renarda i bivšeg trenera kluba Aleksandra Jankovića da su izveli finansijsku prevaru tokom boravka u Liježu.

Belgijanci navode da je predsjednik Standarda Bruno Venanzi dobio uvid u brojne dokumente vezane za transfere u periodu od 2016. do 2018. godine i da je uočio nepravilnosti. U tužbi se pominju fiktivni ugovori, poput onih o „otkrivanju talenata s Balkana“ kojima su opravdavane isplate „ispod stola“.

cimirot

Uz Jankovića i Renarda, Venanzi je optužio i poznatog agenta Dejana Veljkovića preko čije agencije su realizovani takvi ugovori. On je, kako se navodi, plaćao igračima i trenerima dio zarade na crno i podijelio skrivene provizije onima koji su učestvovali u transferima poput Miloša Kosanovića, Gojka Cimirota i Filipa Mladenovića, piše "Slobodna Bosna".

U međuvremenu oglasio se bivši trener Janković koji je ovakve optužbe kategorički odbacio.

"Šokiran sam i iznenađen. Prvi transfer je završen prije nego što sam ja stigao, drugi kad sam otišao, Mladenovića sigurno nisu doveli na moj prijedlog. Ja sam tada želio Van Dama koji je trenirao s nama, a u MLS ligi je u tom periodu bila pauza. Stotinu puta asm govorio o njemu s Renardom, Van Bujtenom i Venanzijem. Imam i poruke u telefonu da dokažem", rekao je Janković, prenosi hnl.be.

cimirot

Navodno je iz ovog posla Janković izašao bogatiji za 250.000 eura, Veljković za 170.000, dok je Renard dobio 20.000 eura.

Inače, Cimirot je iz FK Sarajevo otišao u grčki PAOK 2015. u najvećem transferu iz Premijer lige BiH ikada, a od 25. januara 2018. nosi dres belgijskog kluba. 

Učitaj još novosti