10. 02. 2020 - 14:40
Impresivna lista slobodnih igrača: All-Star brigada, najbolji...
907
Shares
Impresivna lista slobodnih igrača: All-Star brigada, najbolji 6. igrač u historiji lige, a tu je i sjajni Hrvat

NBA

Impresivna lista slobodnih igrača: All-Star brigada, najbolji 6. igrač u historiji lige, a tu je i sjajni Hrvat

10. 02. 2020 - 14:40
0
Shares

Rok za razmjene igrača u NBA ligi prošao je prije nekoliko dana, ali klubovima se i dalje pruža mogućnost da rostere pojačaju nekim od slobodnih igrača. Ponuda je vrlo dobra, dapače. Na popisu dostupnih igrača nalazi se pregršt velikih i dobro nam poznatih imena

Naravno, posebno će udicu na njih slobodne igrače baciti tzv. contenderi, odnosno momčadi koje se nalaze u uskom krugu kandidata za naslov prvaka. Klupu neke od momčadi koje odgovaraju ovakvom opisu svakako bi mogao kvalitetno popuniti Pau Gasol, istinska legenda lige koja ima šest All-Star nastupa i dva prstena u koprodukciji s Kobeom Bryantom.

gasol

Jaka imena su i Jamal Crawford koji slovi za najboljeg šestog igrača u povijesti lige, Isaiah Thomas čiji napadački učinak i dalje ima dobru vrijednost, a nije za odbaciti niti odbrambeni doprinos Joakima Noaha.

Također, u borbi za prsten prvaka mogli bi pomoći oni koji su jedan od prstiju već okitili takvim prstenom, kao što su J.R. Smith, Iman Shumpert ili Jodie Meeks. Tu je i Hrvat Dragan Bender koji nije dobio pravu priliku u Milwaukee Bucksima i vrlo je neizvjesno hoće li karijeru nastaviti u NBA ligi.

61651114-dragan-bender-u-akciji-protiv-greena

Slobodan igrač je i bivši 1. pick drafta Anthony Bennett, no s obzirom na to kakve je igre pružao kroz svoju karijeru, sumnjamo da postoji NBA klub koji ozbiljno razmatra njegovo dovođenje.

Kompletan popis svih slobodnih igrača je beskonačno dug, tako da smo izdvojili neka od imena koja imaju realne šanse za povratkom u ligu: Isaiah Thomas (dvostruki All-Star), Jamal Crawford (šesti igrač 2010., 2014., 2016.), Pau Gasol (dvostruki prvak, šest All-Star nastupa), Joakim Noah (dvostruki All-Star, odbrambeni igrač godine 2014), J.R. Smith (prvak 2016. šesti igrač 2013), Iman Shumpert (prvak 2016), Ryan Anderson (MIP 2012), Kenneth Faried, Jonathon Simmons, Dragan Bender, Devin Harris (All-Star 2009.), Jodie Meeks (prvak 2019.), Dion Waiters, Corey Brewer (prvak 2011.), Raymond Felton, Marcin Gortat, Jeff Green, Amir Johnson, Luc Mbah a Moute, Nick Young (prvak 2018.), Tyler Zeller...

Učitaj još novosti