10. 02. 2020 - 08:51
Trenutak za pamćenje: Sjajni Mostarac nevjerovatnim košem sa...
907
Shares
Trenutak za pamćenje: Sjajni Mostarac nevjerovatnim košem sa zvukom sirene preko dva gorostasa napravio potez večeri

NBA

Trenutak za pamćenje: Sjajni Mostarac nevjerovatnim košem sa zvukom sirene preko dva gorostasa napravio potez večeri

Sport.ba
10. 02. 2020 - 08:51
0
Shares

Bojan Bogdanović, inače rođen u Mostaru, igra izvanredno ove sezone, a nagrada za sjajne nastupe u NBA stigla je sinoć kada je donio svom Utahu veliku pobjedu na teškom gostovanju kod Hardena i družine.

Jazzeri su slavili 114:113, bukvalno sa zvukom sirene, a junak je bio hrvatski reprezentativac. Domaći su vodili 113:111 i bili nadomak trijumfa, a onda je loptu uzeo dotad poprilično blijedi Bogdanović i preko dvojice igrača Rocketsa pogodio za muk u dvorani.

bojanbogdanovicutah

Međutim, do tog trenutka Bojan je igrao vjerovatno najlošiji meč sezone. Ipak, kada je bilo najpotrebnije on je pogodio, a to je i sam potvrdio trener Utaha.

"Samo ga treba pustiti da igra. Nevjerovatan je takmičar i samo mu govorim da i dalje igra, ako to treba čuti. Zna koliko mu vjerujem", rekao je trener Jazza Quin Snyder nakon što mu je u ruke prepustio najvažniji šut utakmice.

Nevjerovatno zvuči da je rođeni Mostarac do tog trenutka pogodio samo jedan jedini šut iz igre, a s pobjedničkom tricom postigao je ukupno osam poena, najmanje ove sezone. Iz igre je šutirao 2/7 (trice 2/5), imao dva skoka i četiri asistencije.

"Akcija je bila napravljena za mene da šutnem tricu. Velika je stvar to što su mi vjerovali da ću pogoditi taj šut nakon ovakve utakmice", poručio je hrvatski reprezentativac.

bojanbogdanovic

"Dvojica su bila na meni. U prvom trenutku pomislio sam da će me blokirati ili faulirati, ali čim sam ispustio loptu, znao sam da je dobra", dodao je Bojan.

P.J. Tucker bio je jedan od dvojice Rocketsa koji su pokušali spriječiti hrvatskog reprezentativca, ali i on je znao da je trud uzaludan.

"Čim ju je primio, znao sam da je ući", priznao je 196 cm visoki centar Houstona.

Najbolji strijelac Jazza bio je Jordan Clarkson, koji je s klupe doprinio s 30 poena. Donovan Mitchell zabio je 24, a Mike Conley 20 koševa. Rocketse su predvodili Russell Westbrook s 39 koševa i James Harden s 28 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Utah je ovom pobjedom odbranila četvrto mjesto Zapada s omjerom 34-18, a Rocketsi su odmah iza nje s 33-20. Kad bi sezona sad završila, Jazz bi imao prednost domaćeg terena u seriji protiv Houstona.

Evo i svih rezultata NBA lige:

Portland – Miami 115:109
Houston – Utah 113:114
Cleveland – LA Clippers 92:133
Washington – Memphis 99:106
Philadelphia – Chicago 118:111
Atlanta – New York 140:135 (2p)
Oklahoma – Boston 111:112

(Sport.ba)

Učitaj još novosti