10. 02. 2020 - 15:13
Bogdanović raspametio Twitter: "Bojan je monstrum, dajte mu...
907
Shares
Bogdanović raspametio Twitter:

NBA

Bogdanović raspametio Twitter: "Bojan je monstrum, dajte mu Oscara"

10. 02. 2020 - 15:13
0
Shares

Bojan Bogdanović, inače rođen u Mostaru, igra izvanredno ove sezone, a nagrada za sjajne nastupe u NBA stigla je sinoć kada je donio svom Utahu veliku pobjedu na teškom gostovanju kod Hardena i družine.

Jazzeri su slavili 114:113, bukvalno sa zvukom sirene, a junak je bio hrvatski reprezentativac. Domaći su vodili 113:111 i bili nadomak trijumfa, a onda je loptu uzeo dotad poprilično blijedi Bogdanović i preko dvojice igrača Rocketsa pogodio za muk u dvorani.

291eaa7e-fa0d-4ffa-b7a9-6add6d6cbb54

Međutim, do tog trenutka Bojan je igrao vjerovatno najlošiji meč sezone. Ipak, kada je bilo najpotrebnije on je pogodio, a to je i sam potvrdio trener Utaha.

"Samo ga treba pustiti da igra. Nevjerovatan je takmičar i samo mu govorim da i dalje igra, ako to treba čuti. Zna koliko mu vjerujem", rekao je trener Jazza Quin Snyder nakon što mu je u ruke prepustio najvažniji šut utakmice.

Nevjerovatno zvuči da je rođeni Mostarac do tog trenutka pogodio samo jedan jedini šut iz igre, a s pobjedničkom tricom postigao je ukupno osam poena, najmanje ove sezone. Iz igre je šutirao 2/7 (trice 2/5), imao dva skoka i četiri asistencije.

bojanbogdanovicutah

"Akcija je bila napravljena za mene da šutnem tricu. Velika je stvar to što su mi vjerovali da ću pogoditi taj šut nakon ovakve utakmice", poručio je hrvatski reprezentativac.

"Dvojica su bila na meni. U prvom trenutku pomislio sam da će me blokirati ili faulirati, ali čim sam ispustio loptu, znao sam da je dobra", dodao je Bojan, čija je trica izazvala pravu pomutnju na Twitteru.

Tako je novinar J.E. Skeets, u skladu s jučerašnjim zbivanjima u Hollywoodu, tražio je da Bojan za ovo remek-djelo dobije Oscara.

Izdvojili smo još neke od vrlo zanimljivih objava...

.

.

.

 

Učitaj još novosti