10. 02. 2020 - 14:34
Mirsad Bektić: Ponekad vjetar zapuše u drugom smjeru, vratit...
907
Shares
Mirsad Bektić: Ponekad vjetar zapuše u drugom smjeru, vratit ću se vrlo brzo

SREBRENIČANIN S KANADSKOM ADRESOM

Mirsad Bektić: Ponekad vjetar zapuše u drugom smjeru, vratit ću se vrlo brzo

10. 02. 2020 - 14:34
0
Shares

Srebreničanin s kanadskom adresom Mirsad Bektić doživio je na UFC-u 247 svoj drugi poraz u nizu. Podijeljenom sudijskom odlukom savladao ga je Den Ige (Dan), a naš borac je nakon borbe uspio ostati miran te se odmah obratio svojim fanovima i prijateljima.

Sretan je što nije doživio neku povredu te će uskoro moći krenuti u pripreme za novu borbu. Nažalost, ovim porazom se još više udaljio od povratka u top 15 poredak UFC-ove perolake kategorije.

- Ponekad vjetar zapuše u drugom smjeru i lopta ne završi tamo gdje smo se nadali. Iako nismo postigli rezultat kojem smo se nadali, ja imam za puno toga biti zahvalan. Prije svega i najvažnije, na ljudima koji me svakodnevno podržavaju. Sretan sam što sam fizički i mentalno zdrav. Uvijek postoji puno toga za naučiti, neovisno bila pobjeda ili poraz. Možete biti sigurni da ću se vratiti vrlo brzo, jači nego ikada prije - napisao je Bektić na svom Instagramu.

Bektić je trenutno na šest pobjeda i tri poraza kao UFC borac. Ipak, najveći problem dosadašnje karijere su mu bile povrede. Ukoliko ih uspije izbjeći te uhvatiti kontinuitet nastupa, niko se neće začuditi ako ispuni svoj ogromni potencijal uz kakav je u UFC pristigao.  

Učitaj još novosti