10. 02. 2020 - 23:56
Prvi čovjek UFC-a o narednoj borbi Miočića: On ima samo jednu...
907
Shares
Prvi čovjek UFC-a o narednoj borbi Miočića: On ima samo jednu opciju...

Prvi čovjek UFC-a o narednoj borbi Miočića: On ima samo jednu opciju...

10. 02. 2020 - 23:56
0
Shares

Miočić je u augustu prošle godine uzvratio Cormieru za poraz od nekoliko mjeseci ranije i tada zaradio povredu oka od koje se još uvijek oporavlja.

Dok se on oporavlja, svi nagađaju ko će mu biti sljedeći rival. Popularni DC želi samo tu borbu kao sljedeću u karijeri, a dileme nema ni kada je u pitanju White.

"Stipe ima jednu opciju, jasno je... Kad se oporavi, dogovorit ćemo borbu. Vidjeli ste što je Cormier rekao: "Stipe je u situaciji da me pošalje u penziju. Ako odbije borbu, ja sam već u penziji.", kaže White i dodaje:

"Nudio sam Cormieru prethodnih sedmica druge borce, ali on želi samo Stipu. Nikog drugog. Ništa drugo ga ne zanima. To mu treba i moram reći da bih i ja volio da se ta borba dogodi".

screenshot-22

Ipak, Stipe je još uvijek neodlučan kada je u pitanju treći meč protiv DC-a, a za njega kao opcija postoji i borba protiv Johna Jonesa iako je ona u ovom momentu manje realna.

Jones je prije mjesec izjavio kako bi se volio okušati protiv Miočića.

"Želim se boriti protiv Miočića i uvjeren sam da mogu pobijediti. Gledajući njegove borbe protiv Cormiera shvatio sam da sam ja taj. Razlika u brzini, borilačka inteligencija, raznovrsnost, samouvjerenost... Sve je na mojoj strani. Ne želim nikakvu drugu borbu u teškoj kategoriji, ne treba mi zagrijavanje. Spreman sam i snažan", kaže Jones koji se još uvijek sprema okušati kao teškaš.

On je nedavno pobijedio Domenicka Reyesa i na taj način ostvario 14. pobjedu u borbi za titulu i postao rekorder UFC-a. Jasno je da za njega više nema mnogo motiva kada je u pitanju poluteška kategorija.

Nedavno je o borbi Miočić - Jones govorio White.

"Volio bih vidjeti Jonesov prelazak u tešku kategoriju i borbu sa Stipom ili bilo kojim TOP 5 borcem u toj kategoriji. Međutim, odluka je na njemu. On može ostati u poluteškoj, dobivati svoje suparnike i stvarati nevjerojatnu ostavštinu. Može biti Tom Brady UFC-a.", poručio je prvi čovjek UFC-a.

Novi.Sport/SportSport

Učitaj još novosti