09. 02. 2020 - 22:57
Partizan pobijedio Budućnost za prvo mjesto ABA lige
907
Shares
Partizan pobijedio Budućnost za prvo mjesto ABA lige

Partizan pobijedio Budućnost za prvo mjesto ABA lige

09. 02. 2020 - 22:57
0
Shares

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Štark areni podgoričku Budućnost sa 87:82 (19:23, 28:23, 21:19, 19:18), u 19. kola ABA lige.

"Crno-bijeli" su meč za prvo mjesto u regionalnom takmičenju prelomili u samom finišu, kada su stekli prednosti koja je za goste bila nedostižna.

Izabranici Andree Trinkijerija sada imaju skor 15-4, dok je Budućnost na 14 pobjeda i pet poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Markus Pejdž sa 20 poenam, Ognjen Jaramaz ubacio je jedan poen manje, dok su po 12 postigli Novica Veličković i Kor i Volden.

Suad Šehović sa 21 bio je najbolji u timu Budućnosti, dok je Danilo Nikolić stao na 18.

Početak susreta donio je izjednačenu igru oba tima, a samom finišu košarkaši Budućosti bili su odlučniji, što im je donijelo plus četiri.

Nastavak je obilježio odličan šut Podgoričana za tri poena, koji su u prvom poluvremenu ubacili sedam trojki iz 11 pokušaja.

U ovom segmentu dominirali su Šehović i Ivanović, pa je Budućost sredinom druge dionice došla prvi put do dvocifrene prednosti.

Nisu "crno-bijeli" dozvolili veću razliku, Pejdž je ubacio važnu trojku, a veliki posao pod košem odradio je Mozli.

Čvrstu igru u odbrani Jaramaz i Tomas iskoristili su da istope prednost gostiju, pa su "crno-bijeli" na poluvreme otišli sa plus dva.

I treća četvrtina donijela je izjednačenu igru, ali je Partizan poenima Pejdža, Voldena i Veličkovića uspio da se "odlijepi" na četiri poena prednosti.

Da Budućnost bude u korak sa rivalom, potrudli su se Kobs i Šehović, ali su domaćini u odlučujućih 10 minuta ušli sa 68:64.

Nije Budućnost dozvoljavala izabranicima Andree Trinkijerija da se odlijepe, sve vrijeme ih je pratila u stopu.

Nikolić je bio nepogrešiv sa linije 6.75, ali je istom mjerom uzvraćao Jaramaz, kog su ispratili Mozli i Pejdž, pa je Partizan dva minuta prije kraja imao imao najveću prednost na meču od osam poena.

Budućnost je uspjela samo da to svede na minus pet, pa su se tako "crno-bijeli" revanširali za poraz u Podgorici.

Učitaj još novosti