04. 02. 2020 - 15:48
Habib: Nisam zainteresiran za revanš s Mekgregorom!
907
Shares
Habib: Nisam zainteresiran za revanš s Mekgregorom!

DAGESTANAC TVRDI

Habib: Nisam zainteresiran za revanš s Mekgregorom!

04. 02. 2020 - 15:48
0
Shares

Aktuelni prvak UFC u lakoj kategoriji, ruski borac Habib Nurmagomedov (Khabib) rekao je da nije zainteresiran za revanš s Ircem Konorom Mekgregorom (Conor McGregor).

Predsjednik UFC Dejna Vajt (Dana White) rekao je da bi se revanš Nurmagomedova i Mekgregora mogao održati najesen, ali se ruskom 31-godišnjem takmičaru mješovitih borilačih vještina ta ideja ne dopada. 

- Nisam zainteresiran za revanš s Mekgregorom. Šta ako mi ponude 100 miliona dolara (za borbu)? Ima mnogo drugih sportova u koje ta suma može da se uloži. Zašto bi mi trebalo 100 miliona dolara... Samo da ga ponovo pobijedim - rekao je Nurmagomedov. 

Nurmagomedov je prošle godine potpisao ugovor za borbu protiv Amerikanca Tonija Fergusona (Tony) u Bruklinu, a borba bi se trebala održati 18. aprila.  

Nurmagomedov je prošlog septembra drugi put odbranio titulu, pobjedom protiv Amerikanca Dastina Puarea (Dustin Poirier). On drži rekord od 28 pobjeda u svim mečevima mješovitih borilačkih vještina, od kojih osam nokautom. 

Na turniru UFC 229 u Las Vegasu u oktobru 2018. godine Nurmagomedov je odbranio titulu protiv Mekgregora. Poslije tog meča došlo je do tučnjave članova tima obojice boraca, zbog čega su suspenzijama kažnjeni i Nurmagomedov i Mekgregor. 

Irac je prošlog maja objavio kraj karijere, ali je šest mjeseci kasnije u Moskvi najavio povratak u oktagon.

Učitaj još novosti