30. 01. 2020 - 10:49
Khabib se sprema za Fergusona, ali je sada pokazao selo iz...
907
Shares
Khabib se sprema za Fergusona, ali je sada pokazao selo iz kojeg vodi porijeklo: Je li moguće da je prvak ovdje rastao? DJELUJE NESTVARNO

VELIKI UFC PRVAK

Khabib se sprema za Fergusona, ali je sada pokazao selo iz kojeg vodi porijeklo: Je li moguće da je prvak ovdje rastao? DJELUJE NESTVARNO

Sport.ba
30. 01. 2020 - 10:49
0
Shares

Trener UFC prvaka u lakoj kategoriji Javier Mendez otkrio je što očekuje od okršaja Khabiba Nurmagomedova i Amerikanca Tonyja Fergusona.

"Nemojte zaboraviti da je i Khabib kardio stroj. Ferguson se planira boriti pet rundi, pa što? I Habib će biti tamo u petoj rundi. Ne očekujem da će meč završiti prije vremena. To će biti žestoka borba u pet rundi. Očekujem da će suci izabrati pobjednika i da će to biti Tonyjev fijasko. Mi smo spremni", rekao je Mendez.

khabib

On dodaje da se Habib još nije tukao s borcem poput Fergusona.

"To je Tony. Da biste ga pobijedili, morate ga prije svega poštovati. Jer će nas on inače razbiti. I on će biti spreman za pet rundi. Ali zar neko misli da je Habib borac koji se predaje", citira Mendeza portal thebodylockmma.com.

Podsjećamo da će se meč održati 19. aprila. Khabib je neporaženi prvak UFC-a s 28 pobjeda. Pet godina stariji Tony Ferguson (35) ima 25 pobjeda i 3 poraza u svojoj profesionalnoj karijeri.

5bc8cea0-6be4-451b-adad-1b5a0a0a0a67-tony-ferguson-tuf-22-finale-previeworg

A u međuvremenu Khabib je iskoristio priliku za obilazak sela iz kojeg vodi porijeklo. To je malo selo, s malo stanovnika, a u njemu jedna ulica nazvana je upravo po prvaku.

Dagestanac se nije stidio pokazati odakle zapravo potiče.

khabib-nurmagomedov

"Stigao sam u Sildi. Odavde vodimo porijeklo. Neki ljudi još uvijek žive ovdje", govori Khabib snimajući dijelove sela i kuću koja pripada njegovoj porodici. Taj snimak možete pogledati OVDJE.

Učitaj još novosti