03. 02. 2020 - 14:44
NA POMOLU NAJVEĆI TRANSFER STOLJEĆA Povratka više nema,...
907
Shares
NA POMOLU NAJVEĆI TRANSFER STOLJEĆA Povratka više nema, izgubio je živce: Na ljeto ćemo imati SPEKTAKL

MBAPPE SVE BLIŽE REALU

NA POMOLU NAJVEĆI TRANSFER STOLJEĆA Povratka više nema, izgubio je živce: Na ljeto ćemo imati SPEKTAKL

Sport.ba
03. 02. 2020 - 14:44
0
Shares

Navijači Paris Saint-Germaina minuli vikend zapamtit će vjerovatno po dvije stvari. Prva je da su s pet golova u mreži isprašili gostujući Montpellier, a druga je da je na ovoj utakmici došao definitivan rastanak Kyliana Mbappea s njihovim klubom.

Naime, francuski superstar – iako je zabio gol u 57. minuti – poludio je na trenera Thomasa Tuchela kada ga je izvadio iz igre u 68. minuti. Njemački trener već neko vrijeme ima problema s uspostavljanjem autoriteta prema 21-godišnjem napadaču, a prethodno je Mbappe iskazivao nezadovoljstvo prema strategu nakon hat-tricka u Ligi prvaka protiv Club Bruggea.

61830277-kylian-mbappe-thomas-tuchel

Sada je ponovno došla još i veća svađa naočigled svih prisutnih prilikom izlaska iz igre.

Kako prenosi Le Parisien, prvak svijeta s Tricolorima smatra da mu Tuchel ne iskazuje dovoljno poštovanja. S jedne strane Nijemac javno hvali i „iskazuje ljubav“ igračima poput Edinsona Cavanija (prije ovog siječnja) ili Angela Di Marije, dok za njega“čuva“ samo riječi opreza naglašavajući da Francuz mora biti s obje noge na zemlji i da mu slava ne udari u glavu.

tuchelmbappe

Osim toga, u posljednje vrijeme je Mbappe među prvima koji biva zamijenjen, stoga mu je u ogledu s Montpellierom prekipjelo i nije se libio to i pokazati. Dapače, Mbappe je najčešće mijenjan kada su ofenzivci u pitanju, pet puta u prvenstvu kao i Icardi, ali Francuz prosječno ranije izlazi iz igre. Argument na strani bivšeg stratega Borussije jest činjenica da želi odmarati nekadašnjeg Monacovog golgetera za Ligu prvaka.

61830277-kylian-mbappe-thomas-tuchel

Spomenuti izvor tvrdi da iako su se dan kasnije Mbappe i Tuchel sastali sa sportskim direktorom Leonardom kako bi izgladili odnos, vrlo je izvjesno kako su stigli do tačke nakon koje nema povratka na staro.

mbappetuchel

Igrač i trener su prisustvovali sastanku kako bi se situacija izgladila, ali Le Parisien tvrdi kako će zamršen, kompliciran i odnos pun tenzija gotovo sigurno ostati i nakon nedjeljnog sastanka. S vremenom, može se čak i pojačati ta netrpeljitvost.

mbappetuchel1

.

mbappetuchel2

Na sve ovo dolazi i činjenica da Mbappe odbija produžiti ugovor, iako je on na stolu već neko vrijeme. Uprava PSG-a želi ga 'vezati' novim, podebljanim ugovorom, ali mladi superstar očito ima druge planove. Aktualni ugovor traje mu još samo godinu i pol dana, a to sve znači samo jedno – ljubav između PSG-a i Mbappea je pukla i po svemu sudeći on na ljeto odlazi iz 'grada svjetla'.

Prvi u redu za njegove usluge već duže vrijeme stoje Zinedine Zidane i Real Madrid.

Učitaj još novosti