02. 02. 2020 - 16:12
BOMBA IZ ITALIJE: Juventus za 180 miliona eura dovodi zvijezdu...
907
Shares
BOMBA IZ ITALIJE: Juventus za 180 miliona eura dovodi zvijezdu Liverpoola

BOMBA IZ ITALIJE: Juventus za 180 miliona eura dovodi zvijezdu Liverpoola

02. 02. 2020 - 16:12
0
Shares

Navijači Juventusa ove sezone u Premier ligi navijat će za Liverpool. Pitate se zašto... Jer njihov šef planira ugrabiti Virgila van Dijka u šokantnom transferu na ljeto teškom 180.000.000 eura, a argument za njegov pristanak mu je, osvoji li ove sezone i Premier ligu, više neće imati motiva...

Juventus je uvjeren kako bi mogao dovesti najboljeg stopera svijeta i jednog od najboljih fudbalera na kugli zemaljskoj Virgila van Dijka. Spremio je 180.000.000 eura za senzacionalan transfer sljedeće ljeto i smatra kako ima sve potrebno za privući ga u Torino.

virgil

Italijanski gigant uvjeren je kako će Nizozemac biti spreman za novi izazov u karijeri sljedeće sezone, osvoji li ove sezone naslov u Premier ligi, te se sprema pretvoriti ga ponovo u najskuplje plaćenog defanzivca ove sezone. Tu laskavu titulu ljetos mu je ugrabio reprezentativni kolega Matthijs de Ligt dolaskom u Juve iz Ajaxa, a sljedeće sezone mogli bi sačinjavati jedan od najboljih stoperski dvojaca na svijetu i u klupskom fudbalu.

Od dolaska na Anfield Van Dijk je osvojio Ligu prvaka, klupski SP i Super kup te su na korak od prvog naslova u Premier ligi nakon 30 godina. Također, pomogao je svojoj reprezentaciji do finala inauguralne Lige nacija te stigao drugi u izboru za Zlatnu loptu.

Izvor blizak Liverpoolu povjerio se engleskim medijima:

- Juventus se nada kako će Virgil van Dijk htjeti novi izazov sljedeće sezone lično jer već godinama igra na Otoku. Juventus igra na tu kartu i aktivno planira ogromnu ponudu za ljeto.

- Imam 28 i želim ispuniti sve svoje snove koje sam ikad imao. Život je kratak, a karijera ponekad također može biti kratka, znakovito je izjavio nedavno...

Juve se slično dočepao i Cristiana Ronalda, Andrea Agnelli i društvo strpljivo su pričekali da osvoji sve što je mogao s Real Madridom i potom ga doveli u prijestolnicu italijanske autoindustrije, a sad će slično pokušati i s nizozemskim superstarom.

 

Novi.Sport/Oslobođenje

Učitaj još novosti