22. 01. 2020 - 23:02
Real bez većine prvotimaca slavio, Bilbao prošao na penale
907
Shares
Real bez većine prvotimaca slavio, Bilbao prošao na penale

KUP KRALJA

Real bez većine prvotimaca slavio, Bilbao prošao na penale

22. 01. 2020 - 23:02
0
Shares

Real Madrid pridružio se Barceloni u osmini finala Kupa kralja nakon što je na gostovanju pobijedio trećeligaša Unionistas Salamancu s 3:1.

Kraljevski klub je nastupio bez većine prvotimaca, a poveo je u 18. minuti golom Garetha Balea. Izjednačio je Alvaro Romero u 57. minuti, no samo četiri minute kasnije Brahim Diaz je ponovo doveo goste u vodstvo. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Diaz golom u sudijskoj nadoknadi.

Nešto ranije plasman u osminu finala izborila je i Barcelona koja je na gostovanju pobijedila trećeligaša UD Ibizu s 2:1, a pobjednički pogodak zabio je Antoine Griezmann u sudijskoj nadoknadi.

Ibiza je dobro namučila španskog velikana. Domaćin je poveo u devetoj minuti golom Pepa Caballe i držao je prednost sve do 72. minute kada je Griezmann izjednačio.

Kada se već činilo kako će susret otići u produžetak, francuski napadač je na sjajnu asistenciju Jordia Albe svojim drugim golom donio pobjedu Barceloni. 

Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret, dok je Lionel Messi dobio poštedu.

Dalje idu i Valencia, Athletic Bilbao (prošao tek nakon penala, Kodro nije bio u konkurenciji za meč), Villareal, Real Sociedad i Tenerife koji je izbacio Valladolid.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti