21. 01. 2020 - 08:27
Donna Vekić razbila Šarapovu, Ćiliću laganiji trening,...
907
Shares
Donna Vekić razbila Šarapovu, Ćiliću laganiji trening, preokret Lajovića

AUSTRALIAN OPEN, 1. KOLO

Donna Vekić razbila Šarapovu, Ćiliću laganiji trening, preokret Lajovića

Sport.ba
21. 01. 2020 - 08:27
0
Shares

Dvoje hrvatskih predstavnika koji su nastupili u ranijem programu drugog dana Australian Opena ostvarili su pobjede bez izgubljenog seta. U drugo kolo prvog Grand Slama sezone prošli su Donna Vekić i Marin Čilić.

Osječanka je za svega sat i 21 minutu izbacila nekad prvu teniserku svijeta i osvajačicu sva četiri velika turnira, Ruskinju Mariju Šarapovu 6-3, 6-4.

Vekić je potvrdila status favoritkinje protiv danas 145. igračice na WTA-listi. U prvom setu dvaput je oduzela servis protivnici, a jednom ga izgubila, a u drugom je od breaka zaostatka i 1-4 nanizala pet gemova i dva breaka za potvrdu pobjede.

Donna, koja ima status 19. nositeljice, u drugom kolu će igrati protiv pobjednice dvoboja između Francuskinje Alize Cornet (61.) i rumunske kvalifikantice Monike Niculescu (129.).

Marin Čilić, koji je 39. na listi i nakon dugo godina nema status nositelja, zaustavio je ovogodišnjeg finalista Dohe, Francuza Corentina Mouteta (70.) u tri laka seta. Bilo je 6-3, 6-2, 6-4.

Međugorčanin nije imao problema protiv 11 godina mlađeg suparnika. U prvom setu napravio je jedan break, u drugom dva, a neizvjesnosti je bilo tek u trećem.

Nakon Čilićeva vodstva 2-1 s breakom Moutet je odmah odgovorio, ali Marin je napravio drugi break u nizu pa potom, nakon što je spasio dvije break-lopte pri servisu za meč, zapečatio prolazak dalje.

Tamo ga čeka još jedan Francuz Benoît Paire, 21. nosilac koji je u pet setova, nakon tri sata i 22 minute, izbacio Nijemca Cedrik-Marcela Stebea 6-4, 3-6, 6-3, 6-7(2), 6-0. Marin s Paireom ima stopostotan učinak, četiri pobjede u četiri meča.

Kasnije u utorak na terene u Melbourne Parku izaći će Ivo Karlović (124.) koji za protivnika ima Kanađanina češkog porijekla Vaseka Pospisila (138.). Dosad je izgubio od njega u sva četiri međusobna meča.

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se danas u drugo kolo u Melburnu, pošto je na startu turnira pobijedio Britanca Kajla Edmunda 7:6 (7), 6:3, 7:6 (4).

Meč srpskog tenisera u ponedjeljak je bio prekinut i odložen zbog kiše, a Lajović je u prvom setu gubio sa 5:2.

Za dva sata i 49 minuta igre, srpski igrač je uspio da napravi preokret i da obezbijedi plasman u narednu rundu, gdje će mu rival biti Mark Polmans.

Učitaj još novosti