21. 01. 2020 - 07:25
Džumhur pružio žestok otpor, sitnice su odlučile na Wawrinkinu...
907
Shares
Džumhur pružio žestok otpor, sitnice su odlučile na Wawrinkinu stranu

AUSTRALIAN OPEN, 1. KOLO

Džumhur pružio žestok otpor, sitnice su odlučile na Wawrinkinu stranu

Sport.ba
21. 01. 2020 - 07:25
0
Shares

Damir Džumhur poražen je u prvom kolu Australian Opena od Švicarca Stana Wawrinke rezultatom 3:1, po setovima je bilo 5:7, 7:6 (7:4), 4:6 i 4:6.

Bio je to neizvjestan duel, u kojem su sitnice odlučile pobjednika i putnika u drugo kolo prvog Grand Slama sezone.

Na startu meča oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, a onda je u 12. gemu uslijedio break Švicarca koji je imao čak tri vezane lopte za osvajanje seta. Iskusni Stan iskoristio je prvu i riješio set u svoju korist sa 7:5.

U nastavku je najbolji bh. teniser zaigrao znatno bolje, već na otvaranju imao dvije break lopte, ali ih nije uspio iskoristiti. Pravu dramu vidjeli smo u osmom gemu kada je Damir spasio dvije break lopte, a potom i set loptu u 12. gemu. Srećom, bio je usješniji u tie-breaku sa 7:4 i uslijedilo je izjednačenje na 1:1.

Onda je uslijedila nešto mirnija igra u trećem setu, pa smo prvi break vidjeli u devetom gemu. Nažalost, imao ga je Wawrinka i servisom je potvrdio osvajanje ovog seta za 6:4.

maxresdefault

U narednom setu skoro identična situacija. Niti jedna break prilika do devetog gema, a onda dvije za Švicarca. Uspio je Wawrinka napraviti break i povesti sa 5:4, te je sigurnim servirsom potvrdio pobjedu.

Bio je ovo četvrti duel dva tenisera, a Švicarac je ostvario svoju drugu pobjedu u duelima s našim najboljim teniserom i tako izjednačio skor.

Učitaj još novosti