21. 01. 2020 - 09:04
Krajinović poslije maratona zakazao duel s Federerom, Nadal,...
907
Shares
Krajinović poslije maratona zakazao duel s Federerom, Nadal, Thiem i Bautista rutinski, Tsonga ispao

AUSTRALIAN OPEN, 1. KOLO

Krajinović poslije maratona zakazao duel s Federerom, Nadal, Thiem i Bautista rutinski, Tsonga ispao

Sport.ba
21. 01. 2020 - 09:04
0
Shares

Srpski teniser Filip Krajinović izborio je plasman u drugu rundu Australian Opena, pošto je danas u prvom kolu savladao Francuza Kventina Alija 7:6 (7), 7:6 (1), 3:6, 4:6, 7:5.

Krajinović je prvo ispustio prednost u setovima od 2:0 i dozvolio kvalifikantu da meč uvede u peti set, ali je u odlučujućem setu, poslije velike borbe i četiri sata igre, uspio da zabilježi trijumf. Krajinovićev naredni rival biće Švicarac Roger Federer.

Dalje ide i prvi reket svijeta Rafael Nadal. Sjajni Španac je na startu bio bolji od Huge Delliena s 3:0 u setovima. Rivalu je prepustio samo pet gemova i nakon dva sata igre prošao dalje. Po setovima je bilo 6:2, 6:3, 6:0.

Gem više rivalu je prepustio Miloš Raonić, dok je i Dominic Thiem bio uvjerljiv. Laganu pobjedu ostvario je i hrvatski teniser Marin Čilić, dok s 3:0 u drugu rundu ide i Argentinac Schwartzman.

Bautista je također s 3:0 savladao zemljaka Lopeza, dok je Khachanov izgubio jedan set. Baš kao i Carreno-Busta. 

Dušan Lajović je s 3:0 bio bolji od Edmunda, a istim rezultatom je veteran Verdasco pobijedio Donskoyja. Sjajan meč odigrali su Krajinović i Halys, a na kraju je srbijanski teniser slavio sa 3:2 u setovima.

96. igrač svijeta, Austrijanac Popyrin, slavio je protiv Tsonge, nakon što je Francuz predao meč pri rezultatu 2:1 u setovima za rivala.

U ženskoj konkurenciji izdvaja se meč Donna Vekić je savladala nekad prvu igračicu svijeta, Mariju Sharapovu sa 6:3, 6:4. Od ostalih rezultata izdvajamo trijumfe Belinde Benčić, druge igračice svijeta Karoline Pliškove nad Francuskinjom Mladenović, Madison Keys nad Kasatkinom, kao i Australke Ajle Tomljanović nad 33. igračicom svijeta, Latvijkom Sevastovom.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti