12. 01. 2020 - 11:24
STIGAO NA LJEKARSKE PREGLEDE Asmir Begović potpisuje za Milan!
907
Shares
STIGAO NA LJEKARSKE PREGLEDE Asmir Begović potpisuje za Milan!

BIĆE DRUGI GOLMAN ROSSONERA

STIGAO NA LJEKARSKE PREGLEDE Asmir Begović potpisuje za Milan!

12. 01. 2020 - 11:24
0
Shares

Dugugodišnji golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović stigao je na ljekarske preglede u Milano, kako bi se priključio "Rosonerima" do kraja sezone kao posuđeni igrač engleskog premijerligaša Bornmuta, prenose italijanski mediji.

To znači da bi višestruki prvak Evrope u svojim redovima imali dvojicu reprezentativaca BiH, jer je Rade Krunić od ove sezone član Milana. Veznjak iz Foče u “Rosonere” je došao iz Empolija. 

Begović (32) nakon posudbe u prvom dijelu sezone u azerbejdžanskom Karabagu vratio se u Bornmut, ali samo zakratko. Sada odlazi u italijansku Seriju A. U Milanu bi preuzeo mjesto drugog golmana, kao podrška Đanluiđiju Donarumi (Gianluigi Donnarumma), čija je rezerva, španski veteran Pepe Reina (37), odlazi na posudbu u englesku Aston Vilu.

Begović je pod ugovorom s Bornmutom do 30. juna 2021. godine. Do sada je sakupio 62 nastupa, ali je prošle sezone izgubio mjesto startera, a potom i drugog golmana.

U Bornmut je Asmir stigao u julu 2017. iz londonskog Čelzija za 11,5 miliona eura odštete, pola miliona više nego što je slavni engleski klub platio za njegov dolazak iz Stouka 2015. Tokom posudbe u Karabagu, s kojim je igrao i Evropsku ligu, Begović je u 17 mečeva primio 16 golova.

U sedam utakmica uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Učitaj još novosti