12. 01. 2020 - 11:14
GOTOVO JE, GAZZETTA OTKRILA DETALJE Eriksen u narednim danima...
907
Shares
GOTOVO JE, GAZZETTA OTKRILA DETALJE Eriksen u narednim danima potpisuje, dobit će pravo bogatstvo! Inter se ne zaustavlja, pregovara se s još 4 zvijezde

ERIKSEN NAVODNO VRLO BLIZU DOLASKA

GOTOVO JE, GAZZETTA OTKRILA DETALJE Eriksen u narednim danima potpisuje, dobit će pravo bogatstvo! Inter se ne zaustavlja, pregovara se s još 4 zvijezde

12. 01. 2020 - 11:14
0
Shares

Inter je sinoć dosta sretno i spretno izvukao 1:1 na "Meazzi" protiv Atalante. Bilo je sasvim jasno da je Conteova česta dosta iscrpljena, te da su pod hitno potrebna pojačanja.

Prvo bi trebao biti sjajni Christian Eriksen. Zvijezda Tottenhama po svemu sudeči karijeru nastavlja u redovima Nerazzurra, sve je dogovorio s milanskim velikanom, ali još preostaje da i klubovi sklope sporazum o transferu.

Londonski klub traži 20 miliona eura za svog ponajboljeg igrača kojem na kraju sezone ističe ugovor. Italijanski mediji otkrivaju da bi Eriksen u narednim danima trebao potpisati ugovor do 2024. godine s Interom.

christianeriksen

"Gazzetta dello Sport" otkrivan ma i da će Danac u Interu zarađivati oko 7,5 miliona eura godišnje plus bonusi. Eriksen je još ljetos izrazio želju za novim izazovom. 

"Osjećam da sam u trenutku karijere kad bih probao nešto novo. Izuzetno duboko poštujem sve što se događa u Tottenhamu i ne bi bilo negativno da ostanem, ali kako sam i kazao - želim nove izazove", rekao je tada za medije u domovini.

christian-eriksen

I dok se posao s Eriksenom privodi kraju, Inter tu ne misli stati. U isto vrijeme kad su se sastajali s predstavnicima danskog nogometaša, Interovi čelnici obavljali su važne razgovore i s Barcinim Arturom Vidalom. 

vidalrakitic

Ne treba zaboraviti da im je na radaru i Ashley Young koji je ljetos obećao Antoniju Conteu da će doći na Giuseppea Meazzu i sada čini sve što je u njegovoj moći da se to i ostvari. Manchester United mu pravi probleme, ali mogao bi ga pustiti.

ashley-young

Conte ne staje ni na njima. Talijan želi dovesti i Oliviera Girouda iz Chelseaja. Napadača kojeg je i sam vodio kad je bio trener londonskog kluba, a kojem je Frank Lampard kazao da može otići ako se namire sve tri strane. Na koncu, Inter pregovara i s Milanom o razmjeni veznjaka. 

giroud

Klub koji vode Paolo Maldini i Zvonimir Boban dao bi Francka Kessieja, a uzeo Mattea Politana. Kako god, Inter i njegovog glavnog operativca Beppea Marottu čeka pakleni ostatak januara.

kessie

Ukoliko zaista stignu Eriksen i Vidal i još poneko od pobrojanih, sigurno bi imali strašnu utrku za prvaka Italije...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti