06. 01. 2020 - 19:12
ZLATAN ZAIGRAO, MILAN RAZOČARAO Najvatreniji tifozi Rossonera...
907
Shares
ZLATAN ZAIGRAO, MILAN RAZOČARAO Najvatreniji tifozi Rossonera poslali jasnu poruku Ibrahimoviću i čelnicima kluba

SERIE A

ZLATAN ZAIGRAO, MILAN RAZOČARAO Najvatreniji tifozi Rossonera poslali jasnu poruku Ibrahimoviću i čelnicima kluba

Sport.ba
06. 01. 2020 - 19:12
0
Shares

Zlatan Ibrahimović vratio se u Milan i na San Siru je dočekan ovacijama.

Prvu službenu utakmicu za Rossonere počeo je s klupe, a Stefano Pioli uveo ga je tek u posljednjih pola sata igre.

ibrahimovic

Švedski napadač nije uspio pomoći svom klubu pa je Milan remizirao sa Sampdorijom bez pogodaka i odigrao još jednu utakmicu za zaborav.

Trenutak kojeg su svi čekali dogodio se u 65. minuti kad je Ibrahimović uz veliki huk s tribina San Sira ušao na travnjak umjesto poljskog golgetera Krzysztofa Piateka. Taj trenutak možete pogledati OVDJE.

ibrahimovic2

Tifozi domaćih dočekali su Ibrahimovića s velikim transparentom podrške: "I ovaj izazov proći ćemo zajedno. Dobrodošao nazad", poručili su navijači Rossonera s tribina San Sira.

navijacimilan

No isto tako navijači Milana su izvjesili transparent na kojem stajalo: Atalanta – Milan 5:0. Aluzija je jasna, navijači Milana dali su do znanja igračima i upravi kluba da neće tako lako zaboraviti težak poraz u Bergamu u pretprošlom kolu, možda i najsramotniji u povijesti velikog kluba.

ibrahimovic3

Milan je u posljednja tri kola osvojio tek jedan bod i trenutno je na 12. na tabeli Serie A. Teško da je to rezultat koji će zadovoljiti navijače Milana.

Iako je milanski sastav bio bolji i konkretniji od gostiju iz Genove tijekom cijele utakmice, na kraju nije uspio slaviti. Pamtit će još dugo promašaje Krunića iz 64. i Rafaela Leaa iz 71. minute koji su bili najbolje Milanove šanse na utakmici.

ibrahimovic4

.

ibrahimovic5

.

ibrahimovic6

Međutim, veliku zabavu imali su navijači Milana na društvenim mrežama koji su Ibrahimovićev povratak ispratili s velikim zadovoljstvom. 

ibrahimovic7

.

ibrahimovicvelika

.

ibrahimovic8

"Ušao je i odigrao više kvalitetnih dodavanja nego Suso i Calhanoglu cijele sezone", "Ibrahimović je ušao u igru i svi su zanijemili. Zavladao je strah, ponajviše kod njegovih saigrača", "Oprosti im, Ibra, ne znaju šta čine", samo su neki od šaljivih komentara navijača Rossonera na društvenim mrežama.

Učitaj još novosti