06. 01. 2020 - 19:05
Povrede poharale Real u najnezgodnijem trenutku, Zidane ostao...
907
Shares
Povrede poharale Real u najnezgodnijem trenutku, Zidane ostao bez ključnih igrača za Superkup

BENZEMA SIGRUNO NEĆE IGRATI, BALE POD UPITNIKOM

Povrede poharale Real u najnezgodnijem trenutku, Zidane ostao bez ključnih igrača za Superkup

Sport.ba
06. 01. 2020 - 19:05
0
Shares

Real Madrid u srijedu od 20:00 sati u Saudijskoj Arabiji igra polufinale španskog Superkupa protiv Valencije, no vijesti koje stižu iz Madrida samo dva dana prije susreta ne mogu nikako zadovoljiti navijače kluba.  

Naime, već je odranije poznato da  Zidane ne može računati na Edena Hazarda koji se ozlijedio još u novembru na utakmici Lige prvaka protiv PSG-a, no Marca danas piše da je Kraljevski klub za ovu utakmicu ostao i bez još dvojice vrlo bitnih igrača.

Karim Benzema je zadobio povredu mišića lijeve noge i sigurno ne putuje u Jeddah, dok Gareth Bale ima infekciju dišnih puteva te još uvijek postoji minimalna šansa da bi ipak mogao zaliječiti prehladu, no veća je vjerovatnoća da i na njega Zidane neće moći računati.

Francuz je ove sezone propustio samo jednu utakmicu, ali ne zbog ozljede već je protiv Osasune odmorio na klupi i prvi je topnik kluba te će se njegov izostanak itekako osjetiti na terenu. Zidaneove opcije za ova dva mjestu su mladi Rodrygo, Vinicius i Jović, za koga će se odlučiti vidjeti ćemo u srijedu.

Učitaj još novosti